Amanda Svendsen

Studentermedarbejder

Jeg er praktikant i Foreningen Nydansker i teamet 'Bryd Unges Ledighed NU' og arbejder med initiativet 'Dygtige Unge', hvor kommunerne Gribskov, Furesø, Hillerød og Rudersdal er tilknyttet. Mit arbejde består i at matche unge, som af forskellige årsager er endt i ledighed, med erhvervsmentorer som er tilknyttet forskellige brancher. Erhvervsmentorerne kan hjælpe de unge med sparring, vejledning og støtte i at finde et job, læreplads eller uddannelse, og de kan give noget andet til de unge, som kommunen ikke kan tilbyde. Det er spændende at være med til at gøre en forskel for disse unge, og jeg mener, at man i samfundet skal gøre en indsats for at rumme alle typer mennesker på arbejdsmarkedet.

Ved siden af praktikken er jeg kandidatstuderende på Europæisk Etnologi på Københavns Universitet. Et studie hvor vi bl.a. studerer det danske samfund i både en nutidig og historisk kontekst. Jeg synes derfor, at praktikken i Foreningen Nydansker giver mig en unik mulighed for at sætte min faglighed i spil, hvor man netop får mulighed for at komme i kontakt med forskellige dele af samfundet og gøre en forskel for unge eller udsatte, som har svært ved at komme i job eller i uddannelse.

I fritiden er jeg glad for at dyrke sport, og jeg spiller bl.a. håndbold, hvor det sociale samvær betyder meget for mig. Derudover er jeg ret historieinteresseret og elsker at høre musik, så jeg nyder også at gøre brug af de kulturtilbud byen tilbyder.

Mobil:
as@brydungesledighed.dk