Karriereskift og mentorforløb førte til drømmejob

Efter mange måneder med ledighed og aktiv jobsøgning fik Nivedita endelig sit drømmejob. I dag ser Nivedita tilbage på sit mentorforløb i Foreningen Nydansker, og hun glæder sig over at have mødt sin mentor Lotte. Det blev et givende mentorforløb for begge parter, som ikke mindst første et nyt venskab og en sparringsrelation med sig.

Siden august 2011 har Nivedita Eskesen, som er britisk statsborger med rødder i Indien, været ansat som Senior Consultant hos Supporting People. Nivedita har uddannet sig og boet i Danmark siden 2001, hun er dansk gift og mor til to. Men da hele familien vendte tilbage til Danmark efter et års ophold i USA, hvor Niveditas mand havde arbejdet, følte Nivedita sig fortabt i sin jobsøgning.

“Jeg vidste ikke, hvem jeg skulle kontakte, jeg vidste ikke, hvad mine muligheder var."

Nivedita

”Hvad kan jeg hjælpe hende med? Hun kan jo alting selv!”

Lotte så en ildsjæl i Nivedita, en aktiv, opsøgende og selvstændig kvinde, og Lotte tvivlede derfor på, om hun overhovedet havde noget værdifuldt at give til sin mentee igennem forløbet. I takt med, at parret fik afstemt forventninger til forløbet og hinanden, blev Lotte dog mere bevidst om sin rolle. Nivedita havde først og fremmest brug for en neutral tillidsperson, som hun kunne brainstorme med og snakke åbent om sine frustrationer med – en som troede på hende, så hun kunne begynde at tro på sig selv.

Netværk, erfaring og globalt mindset

For Nivedita har det været vigtigt, at hendes mentor har arbejdet internationalt og har erfaring med at arbejde med forskellige kulturer. Hun tror på, at netværk, erfaring og globalt mindset er en stor hjælp for mentorer, som arbejder med udenlandske mentees. ”Jeg kan mærke og høre på Lotte, at hun kan sætte sig ind i min situation. Hun kan se Danmark, fra hvor jeg sidder,” siger Nivedita.

Forventningsafstemning og tillid

Fra samarbejdet med Nivedita lærte Lotte, at det vigtigste er at få forventningsafstemning på plads og forberede sig til det første møde.
Hvad skal det handle om? Hvad skal jeg? Hvad skal vi? Det er også væsentligt at få skabt tillid til hinanden og ikke mindst til sig selv som mentor. Mentorer skal være bedre til at stole på, at de har noget at give til en mentee. “Meld åbent ud hvad du kan, men også hvad du ikke kan hjælpe med", siger Lotte.

"Føl ikke, at du skal være den, der har svar på alt,”

Lotte

En mentor der udfordrer

Nivedita har været glad for, at Lotte har udfordret hende med sin ærlighed og direkte tilgang. Det er rart at høre, hvad der er realistisk,
og hvad der er urealistisk. En dag stillede Lotte hende et simpelt, men meget direkte, spørgsmål: ”Hvad vil du?”. ”Jeg begyndte at snakke om alt muligt, to-tre-fire ting, som jeg godt kunne tænke mig. Så sagde hun, nej! Hvad er det du allerhelst vil?” Det har lært Nivedita i højere grad at være målrettet og fokuseret og at sætte ord på sine kernekompetencer.

Venskab og fremtidige samarbejdsplaner

Opskriften på de to kvinders succesfulde forløb er et godt match, god kemi og et ligeværdigt forhold. “Jeg lærer enormt meget, hver gang jeg møder Nivedita, selvom jeg er mentor, og hun er mentee,” siger Lotte og forklarer, at deres forhold ikke har været så rolledefineret. Mentorforløbet har været en stor succes for begge parter, og Nivedita og Lotte vil også fremover bevare kontakten og måske starte et samarbejde på professionelt plan.

Læs mere om erhvervsmentorprojektet.

Artiklen er skrevet af Kristi Johvik