Vellykket værtsprogram på Østerbro

Kristine Sølje og Smbat Jamalyan har flere ting til fælles. De bor på Østerbro, de er læger, og de ved hvor svært det er at falde til i et nyt land. De mødte hinanden gennem Københavns Værtsprogram, der er et samarbejde mellem Foreningen Nydansker, Dansk Flygtningehjælp og Københavns Kommune.

Programmet skal hjælpe nye københavnere med at falde til ved at give dem en "gammel" københavner som vært.

Kirstine Sølje, der har været praktiserende læge på Østerbrogade frem til februar, meldte sig som frivillig i projektet, fordi hun ved, hvordan det føles at være udenfor. Hun boede tre år i Frankrig som medfølgende hustru, og her kunne hun ikke kæmpe sig ind på arbejdsmarkedet.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg har kunnet hjælpe Smbat, for jeg ved, hvor vigtigt det er at have et job. Smabt er en dygtig læge, der bare manglede et netværk og noget viden om Danmark," siger Kristine Søjle

Smbat Jamalyan fra Østerbro har været glad for kommunens nye værtsprogram. Pressefoto

Kilde: Østerbro Avis