Mentorordninger

Skal I arbejde med mentorordninger? Foreningen Nydansker har udviklet og bidraget til en række værktøjer, der kunne være interessante for jer:
En trin for trin guide til brug af erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen over for højt kvalificerede ægtefælleforsørgede.
Oversigt over en række succesfulde mentorordninger og forløb udviklet af Foreningen Nydansker.
Informationsfolder om Erhvervsmentorkorpset, der arbejder på frivillig basis med at støtte nydanskere i deres personlige og professionelle udvikling i Danmark.
Tjekliste til brug ved mentorordninger. Tjeklisten besvarer spørgsmål som: Hvad er en mentors rolle? Hvilke opgaver skal/kan en mentor løse? Og hvordan kan man i praksis gribe opgaven an?
Guide med råd og værktøjer til dig, der skal til at tage fat på opgaven som mentor. Brug den til at strukturere og målrette et mentorforløb og styrk udbyttet for både mentee, mentor og virksomhed.
Guide som hjælper mentorer til at strukturere samtalen med deres mentees. Guiden har særligt fokus på virksomhedsrettede mentorforløb.
Guide målrettet jobcentre og kommuner giver ideer til, hvordan jobcentre kan etablere mentorindsatser over for udsatte ledige.
Branchetilpasset mentorguide 'På vej mod fremtiden' udarbejdet for medarbejdere i transportbranchen.
En guide til frivillige foreninger og organisationer, der ønsker inspiration til at etablere og gennemføre mentorforløb.
Videoklip fra virksomheden Siemens, der med succes har gjort brug af mentorfamilieordninger til at sikre integration og fastholdelse af udenlandske medarbejdere.
Videoklip fra Kirsebærhavens plejehjem, der gør brug af mentorordninger som et led i medarbejdernes kompetenceudvikling
Videoklip om mentorordninger i praksis. Hør erfaringer fra arbejdsgivere, mentor og mentee og få infomation om mentorkurser.
Undersøgelse om brugen af mentorordninger i arbejdet med beskæftigelse af nydanskere.