Øvrige værktøjer

Du finder her en række udvalgte værktøjer, der kan være relevante for dig, der arbejder med mangfoldighed
Guide der skal inspirere til, hvordan boligorganisationer kan etablere samarbejder med lokale virksomheder med henblik på at øge udsatte unges jobmuligheder.
En undersøgelse, der beskriver sammenhængen mellem tidlige erfaringer på arbejdsmarkedet og senere uddannelse og beskæftigelse for unge.
Her finder du vejledning om vurdering og anerkendelse af udenlandske kvalifikationer til brug på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet
Guide til sprogstøtte på arbejdspladsen. Indeholder inspiration til, hvordan virksomheder kan støtte op om den udenlandske ansattes danskindlæring.
Hjemmeside med diverse online danskundervisningstilbud for begyndere og let øvede.
Hjemmeside med oversigt over diverse sprogudbydere i Danmark
Integrationsministeriets vidensportal. Her finder du viden, værktøjer og erfaringer inden for integrationsområdet.
Erfaringskatalog og trin for trin-guide til inddragelse af det lokale erhvervsliv i det forebyggende arbejde med unge i udsatte boligområder.
En guide til frivillige foreninger og organisationer. Målgruppen er frivillige, der arbejder med børn og unge, og som ønsker at styrke samarbejdet med de nydanske forældre med henblik på at inddrage dem aktivt i foreningens arbejde.
En guide til frivillige foreninger og organisationer, der har nydanske medlemmer, og som ønsker at gøre en særlig indsats for at fastholde denne gruppe.
En guide til frivillige foreninger og organisationer, der ønsker inspiration til at etablere og gennemføre mentorforløb.
En guide til frivillige foreninger og organisationer, der ønsker at gøre en forskel ved at skabe møder mellem nydanske og danske familier.
En guide til frivilligkonsulenter, der vil arbejde med udvikling af etniske minoritetsforeninger. Den indeholder konkret inspiration til, hvordan du kan arbejde med udvikling af foreningerne - også kaldet kapacitetsudvikling.