Oktober: Sahar og Fidan - Medarbejdere i Furesø Kommune

Fidan og Sahar kom til Danmark som syriske flygtninge i 2016, og i dag arbejder de begge i Furesø Kommunes rehabiliteringscenter Svanepunktet. I Syrien var Sahar hjemmegående, hvor hun passede børn og tog sig af sine ældre familiemedlemmer, men i Danmark ville hun gerne bruge den erfaring i et arbejde: “I Syrien har vi jo ikke plejehjem, så der passer man selv sine forældre og familie. Så det kunne jeg tage med mig her. Men her i Danmark kunne jeg ikke lide bare at sidde derhjemme. Jeg kan godt huske, at da jeg først kom til kommunen, så lavede jeg ingenting i 3 måneder. Men så sagde jeg til min sagsbehandler, at jeg godt kunne lide at arbejde med ældre mennesker, og at jeg godt kunne lide at tage mig af andre. Og så tog de fat i Tina [rehabiliteringscenterleder i Furesø Kommune].”

Læs mere ...

November: Sally - Projektleder i Foreningen Nydansker

I Foreningen Nydansker oplever Sally ofte, at hendes kulturelle og sproglige baggrund er en stor ressource: ”Jeg oplever i høj grad, at jeg kan trække på mine egne kulturelle og sproglige kompetencer i mit arbejdsliv. Mange af de unge, jeg arbejder med, er nytilkomne flygtninge - det har derfor været en fordel at kunne skifte over i arabisk for at sikre, at de unge forstår vores tilbud. Jeg har kunnet sikre, at de unge har følt sig hørt og inkluderede, og derigennem har jeg kunnet formidle vores tilbud på en meningsfuld måde.”

Læs mere ...

September: Samira - Politiker og Folketingsmedlem

"Første gang jeg satte ord på,  at jeg gerne ville være politiker, var nok da jeg var ca. 14 år gammel og til en  jobsamtale  som barnepige. Forældrene spurgte ind til mine fremtidsdrømme.  Og  så sagde  jeg bare i rammeste alvor:  ’jeg skal være statsminister’. Det grinede de jo af, men da de så mit ansigt,  kunne de godt se, at jeg mente det alvorligt".

Læs mere ...

Juli: Alaa - P.hd. studerende i farmaci

Alaa er en 32-årig ph.d.-studerende i farmaci, som brænder for praksisnær forskning på apoteket: ”Jeg brænder allermest for at hjælpe patienter med dét, jeg er bedst til. På apoteket er du tæt på borgeren, og du er det sidste led til at kvalitetssikre medicinanvendelsen. Og det er derfor, jeg gerne vil forske på apoteket. Jeg er meget ambitiøs, og jeg vil gerne blive ved med at forske. Jeg vil rigtig gerne blive post-doc på universitetet, for jeg elsker også at undervise. Mit drømmejob er at arbejde både med forskning og praksis, for min forskning er meget praksisnær”.

Læs mere ...

Juni: Marie-Lydie - Skuespiller

Marie-Lydie er skuespiller og uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Hun står bag den kunstneriske platform ”Black to Normal”, der i juni 2021 lagde ud med reading festivalen ”Afro to the Future” på teater Grob. Det blev intet mindre end en succesfuld begivenhed, og kommer igen næste år, samme sted: ”Jeg vil gerne som mange andre før mig bidrage til mere mangfoldighed i min branche. Jeg er godt klar over at ordet “mangfoldighed” i sig selv ikke favner bredt nok i forhold til de forskelligheder, der er tale om. Jeg har startet Black to Normal, fordi jeg er træt af at snakke ind i diskursen om manglende repræsentation af etnisk mangfoldighed i mit fag. Jeg vil bare gerne have handling, og den handling må starte hos mig”

Læs mere ...

Marts: Nonglak - Slagterimedarbejder hos Danish Crown

Da Nonglak kom til Danmark, var det en stor prioritet for hende at finde et arbejde. ”Jeg ville jo selvfølgelig gerne arbejde, dengang jeg kom til Danmark. Jeg havde jo små børn, og jeg havde også min mor og far, der havde brug for hjælp. Så jeg gik bare hen til Danish Crown i Sæby og sagde: ’Hej, har I noget arbejde til mig?’ Og så sagde de nej. Men så gik jeg derhen 3 gange om ugen i 2 uger og spurgte om det samme, og så fik jeg det arbejde, jeg har nu”. I dag har Nonglak arbejdet i tarmhuset i Danish Crown i Sæby i 23 år. Hun er hver dag glad for at gå på arbejde og for at tjene sine egne penge. 

Læs mere ...

Succesens mange ansigter

Foreningen Nydansker sætter hvert år fokus på et tema, vi mener er vigtigt for at understøtte udviklingen af et mangfoldigt arbejdsmarked. I 2021 sætter vi gennem kampagnen ”Succesens mange ansigter” fokus på et udpluk af de mange kvinder med minoritetsetnisk baggrund, der hver dag bidrager med deres faglighed og engagement på de danske arbejdspladser.  

Størstedelen af gruppen af erhvervsaktive kvinder med minoritetsetnisk baggrund brager derudad og har stor succes i deres arbejdsliv. Disse kvinders historier drukner dog ofte i mediernes fokus på den mindre gruppe af kvinder, der står uden for arbejdsmarkedet. Det ønsker vi i Foreningen Nydansker at ændre på! 

Læs mere ...

December: Evelyn - Receptionist i BC Hospitality Group

Evelyn er en 35-årig kvinde fra Filippinerne med masser af gå-på-mod. Hun kom til Danmark som au pair i 2008, og to år efter fik hun sit første arbejde ved BC Hospitality Group. ”I 2010 startede jeg som tjener ved ‘møde og events’. Jeg havde en veninde, der arbejdede her, så jeg spurgte hende, om hun ville give mit CV videre, fordi jeg gerne ville arbejde som tjener. Og så ringede de til mig, og den første aften, jeg arbejdede her, var der 500 gæster.”

Læs mere ...

August: Sandra - Indkøber og produktionsplanlægger i Soco System

Sandra er en 32-årig kvinde, som brænder for at have kontakt til mange mennesker og planlægge og skabe struktur, hvilket hun får lov til i sit arbejde som indkøber og produktionsplanlægger i SOCO System: ”Det, jeg laver, er rigtig spændende. Jeg kan bare rigtig godt lide planlægning og strukturer og at få det hele til at gå op. Og så det der med at have kontakt til en masse forskellige mennesker. Vi har kontakt til produktion in house og til salgsafdelingen og projektafdelingen, og jeg kan rigtig godt lide, at der er en masse kontakt på kryds og tværs. Det er spændende, synes jeg”.

Læs mere ...

Maj: Bekh - sygeplejerske i Region Hovedstaden

Bekh er en 27-årig kvinde, som brænder for at være sygeplejerske. ”Dét, der er fedt ved at være sygeplejerske, det er klart det her med at hjælpe mennesker og være der for folk både psykisk og behandlingsmæssigt. Jeg har jo altid været sådan én, der har fået at vide, at jeg er total hjælpsom og omsorgsfuld - og det er jo virkelig kernen i at være sygeplejerske, og det er noget, der betyder rigtig meget for mig”.

Læs mere ...

April: Sabrin - Tolk i Forsvaret

Sabrin er en 31-årig kvinde, som ønsker spændende udfordringer i sit arbejdsliv. ”Jeg er typen, der kan kede mig lidt for nemt. Hvis tingene ligner hinanden for længe, så søger jeg nogle flere udfordringer”. Og her kom Forsvaret ind i billedet for Sabrin: ”Jeg havde ikke rigtigt en drøm eller et mål med, hvad jeg så ville, men jeg vidste bare, at der skulle ske noget. Så dukkede der en reklame op, om at hvis man kunne arabisk, kunne man blive tolk for Forsvaret. Så jeg læste lidt på det og tænkte, at det lød mega fedt!

Læs mere ...

Februar: Gulle - Ledertrainee COOP

Gulle er en ung ambitiøs kvinde, som brænder for de karriere- og udviklingsmuligheder, hun har inden for Coop: “Jeg synes, det er så fed en branche, det her, hvor man hele tiden kan rykke videre. Når jeg så hører om en ny spændende stilling, bliver jeg sulten efter den, men lige nu er mit store mål at blive souschef, og derefter vil jeg begynde at arbejde mig opad. Jeg vil også gerne være uddeler på et tidspunkt, og der er ikke så mange kvindelige uddelere, så det vil jeg gerne være med til at ændre på. Måske arbejde på Coops hovedkontor på et tidspunkt - eller i HR. Men målet lige nu er at blive souschef.

Læs mere ...

Januar: Mona - Salgschef i Jobindex

Mona har sin hverdag i Jobindex’ lyse kontorer i Valby. Her har hun en hjørneplads i et åbent kontorlandskab, hvorfra hun er synlig og tilgængelig for hele sit team. Når Mona fortæller om sit team og sin lederstil, stråler hun, og man er ikke et sekund i tvivl om, at hun brænder for at arbejde med mennesker og at skabe en fantastisk arbejdsplads for teamet. Det er vigtigt for hende, at kollegerne i hendes team hele tiden udvikler sig fagligt og trives: ”Jeg plejer altid at sige til dem, at det her det skal være Danmarks fedeste arbejdsplads for dem – det skal jeg nok sørge for.”

Læs mere ...

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.