Maj: Bekh - sygeplejerske i Region Hovedstaden

Bekh er en 27-årig kvinde, som brænder for at være sygeplejerske. ”Dét, der er fedt ved at være sygeplejerske, det er klart det her med at hjælpe mennesker og være der for folk både psykisk og behandlingsmæssigt. Jeg har jo altid været sådan én, der har fået at vide, at jeg er total hjælpsom og omsorgsfuld - og det er jo virkelig kernen i at være sygeplejerske, og det er noget, der betyder rigtig meget for mig”.

Læs mere ...

April: Sabrin - Tolk i Forsvaret

Sabrin er en 31-årig kvinde, som ønsker spændende udfordringer i sit arbejdsliv. ”Jeg er typen, der kan kede mig lidt for nemt. Hvis tingene ligner hinanden for længe, så søger jeg nogle flere udfordringer”. Og her kom Forsvaret ind i billedet for Sabrin: ”Jeg havde ikke rigtigt en drøm eller et mål med, hvad jeg så ville, men jeg vidste bare, at der skulle ske noget. Så dukkede der en reklame op, om at hvis man kunne arabisk, kunne man blive tolk for Forsvaret. Så jeg læste lidt på det og tænkte, at det lød mega fedt!

Læs mere ...

Februar: Gulle - Ledertrainee COOP

Gulle er en ung ambitiøs kvinde, som brænder for de karriere- og udviklingsmuligheder, hun har inden for Coop: “Jeg synes, det er så fed en branche, det her, hvor man hele tiden kan rykke videre. Når jeg så hører om en ny spændende stilling, bliver jeg sulten efter den, men lige nu er mit store mål at blive souschef, og derefter vil jeg begynde at arbejde mig opad. Jeg vil også gerne være uddeler på et tidspunkt, og der er ikke så mange kvindelige uddelere, så det vil jeg gerne være med til at ændre på. Måske arbejde på Coops hovedkontor på et tidspunkt - eller i HR. Men målet lige nu er at blive souschef.

Læs mere ...

Januar: Mona - Salgschef i Jobindex

Mona har sin hverdag i Jobindex’ lyse kontorer i Valby. Her har hun en hjørneplads i et åbent kontorlandskab, hvorfra hun er synlig og tilgængelig for hele sit team. Når Mona fortæller om sit team og sin lederstil, stråler hun, og man er ikke et sekund i tvivl om, at hun brænder for at arbejde med mennesker og at skabe en fantastisk arbejdsplads for teamet. Det er vigtigt for hende, at kollegerne i hendes team hele tiden udvikler sig fagligt og trives: ”Jeg plejer altid at sige til dem, at det her det skal være Danmarks fedeste arbejdsplads for dem – det skal jeg nok sørge for.”

Læs mere ...

Marts: Nonglak - Slagterimedarbejder hos Danish Crown

Da Nonglak kom til Danmark, var det en stor prioritet for hende at finde et arbejde. ”Jeg ville jo selvfølgelig gerne arbejde, dengang jeg kom til Danmark. Jeg havde jo små børn, og jeg havde også min mor og far, der havde brug for hjælp. Så jeg gik bare hen til Danish Crown i Sæby og sagde: ’Hej, har I noget arbejde til mig?’ Og så sagde de nej. Men så gik jeg derhen 3 gange om ugen i 2 uger og spurgte om det samme, og så fik jeg det arbejde, jeg har nu”. I dag har Nonglak arbejdet i tarmhuset i Danish Crown i Sæby i 23 år. Hun er hver dag glad for at gå på arbejde og for at tjene sine egne penge. 

Læs mere ...

Succesens mange ansigter

Foreningen Nydansker sætter hvert år fokus på et tema, vi mener er vigtigt for at understøtte udviklingen af et mangfoldigt arbejdsmarked. I 2021 sætter vi gennem kampagnen ”Succesens mange ansigter” fokus på et udpluk af de mange kvinder med minoritetsetnisk baggrund, der hver dag bidrager med deres faglighed og engagement på de danske arbejdspladser.  

Størstedelen af gruppen af erhvervsaktive kvinder med minoritetsetnisk baggrund brager derudad og har stor succes i deres arbejdsliv. Disse kvinders historier drukner dog ofte i mediernes fokus på den mindre gruppe af kvinder, der står uden for arbejdsmarkedet. Det ønsker vi i Foreningen Nydansker at ændre på! 

Læs mere ...

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.