Højtidskalender

Foreningen Nydansker har i en årrække udgivet en 'Højtidskalender'. Højtidskalenderen indeholder datoer for og beskrivelser af kristne, jødiske, muslimske, buddhistiske, hinduistiske og sikhiske højtider samt en række internationale mærkedage.

Kalenderen giver overblik over og viden om verdensreligionerne samtidig med, at den indbyder til åbenhed og nysgerrighed over for kulturelle og religiøse forskelle. Det er til stor gavn for arbejdspladser, som har en mangfoldig medarbejderstab eller betjener kunder med mange forskellige baggrunde.

Kalenderen kan hentes som en applikation til smartphones
AppStore - læs om og hent app
Google Play - læs om og hent app

Et praktisk værktøj i en mangfoldig hverdag.

Højtidskalenderen er et enkelt og konkret redskab, som kan give anledning til at drøfte religion og traditioner med kollegaer, brugere eller kunder. Ved at give overblik over og indsigt i hvordan de forskellige religiøse højtider fejres, indbyder kalenderen til åbenhed og nysgerrighed over for kulturelle og religiøse forskelle. Herudover kan Højtidskalenderen anvendes som et praktisk værktøj, der gør det muligt at tage hensyn til religioner samt inddrage forskelligheder aktivt i hverdagen og drage nytte af mangfoldigheden.

Fx bruger nogle virksomheder Højtidskalenderen til at lægge vagtplaner, hvor arbejdspladsen kan drage nytte af medarbejdernes forskellige religioner. Andre vælger med udgangspunkt i kalenderen at fejre andre højtider end de kristne og dermed styrke inklusionen af medarbejdere eller brugere med andre baggrunde. Også virksomheder med forretninger i andre verdensdele og rejsende i almindelighed har stor glæde af kalenderen.

Læs mere om og se eksempel på Højtidskalenderen:
Højtidskalenderen 2018 - Kulturmøder og uskrevne regler på arbejdspladsen

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.