Eksempler på samarbejde med virksomheder

Foreningen Nydansker samarbejder løbende med virksomheder omkring mentorprogrammer for højtuddannede flygtninge.
Herunder kan du læse eksempler på aktuelle mentorsamarbejder.

NOVO NORDISK MENTOR PROGRAM 

Målgruppen for dette projekt er højtuddannede borgere med asylstatus, såsom flygtninge, der er job- eller uddannelsessøgende, bosat forholdsvis tæt på en af Novo Nordisks sites rundt om i landet, og som har brug for en mentor til at guide og støtte dem i deres jobsøgning

Projektet er et virksomhedssamarbejde mellem Foreningen Nydanskers Erhvervsmentorkorps og Novo Nordisk, som finansierer, at pt. 25 af deres medarbejdere bliver frivillige erhvevsmentorer for 25 flygtninge. Erhvervsmentorkorpset står både for at rekruttere mentees og for at udvælge de tilmeldte mentorer fra Novo Nordisk, som vi vurderer kan give det bedst mulige match mellem mentee og mentor. Matchene bliver lavet så branchespecifikt som muligt. Mentorforløbet varer i 6 måneder, hvor mentor og mentee mødes 1-2 gange om måneden, som udgangspunkt på mentors arbejdsplads. Succeskriteriet er, at mentee via sparring og rådgivning fra sin mentor bliver afklaret omkring sine muligheder, får lavet en langsigtet plan eller får redskaberne til at påbegynde en relevant uddannelse eller lande et kompetencesvarende job. Projektet er netop startet op for anden gang.

NOVO NORDISK INTERN PROGRAM 

Målgruppen for dette projekt er ligeledes højtuddannede borgere med asylstatus, såsom flygtninge, der er job- eller uddannelsessøgende, bosat forholdsvis tæt på en af Novo Nordisks sites rundt om i landet, og hvor et praktikforløb hos en af Novo Nordisk afdelinger vurderes givende ift. deres fremtidige jobsøgning. 

Projektet er et også et virksomhedssamarbejde mellem Erhvervsmentorkorpset og Novo Nordisk, som finansierer, at 15 af deres afdelinger tilbyder en 13 ugers opkvalificerende praktik for 15 flygtninge. Erhvervsmentorkorpset står både for at rekruttere praktikanter og for at udvælge de frivilligt tilmeldte afdelinger fra Novo Nordisk, som vi vurderer kan give det bedst mulige match mellem praktikant og afdeling. Matchene bliver lavet så branchespecifikt som muligt. Praktikken kører 2-3 dage om ugen i 13 uger, hvor fokus er på at øve sprog, få mere viden om dansk arbejdskultur, få indblik i den specifikke branche i en dansk kontekst, få opkvalificeret relevante kompetencer og få lagt en plan for praktikantens videre jobsøgning. Succeskriteriet er, at praktikanten efter endt forløb føler sig tættere på det danske arbejdsmarked, har fået redskaberne til at lande et kompetencesvarende job eller uddannelse eller blevet afklaret omkring mulighederne for selv samme. Projektet starter op for anden gang i løbet af foråret 2017.

IBM MENTOR PROGRAM

Målgruppen for dette projekt er højtuddannede borgere med asylstatus, såsom flygtninge, der er job- eller uddannelsessøgende, bosat forholdsvis tæt på en af IBM’s sites rundt om i landet, og som har brug for en mentor til at guide og støtte dem i deres jobsøgning

Projektet er et virksomhedssamarbejde mellem Erhvervsmentorkorpset og IBM, som finansierer, at 25 af deres medarbejdere bliver frivillige mentorer for 25 flygtninge. Vi står både for at rekruttere mentees og for at udvælge de tilmeldte mentorer fra IBM, som vi vurderer kan give det bedst mulige match mellem mentee og mentor. Matchene bliver lavet så branchespecifikt som muligt. Mentorforløbet varer i 6 måneder, hvor mentor og mentee mødes 1-2 gange om måneden, som udgangspunkt på mentors arbejdsplads. Succeskriteriet er, at mentee via sparring og rådgivning fra sin mentor bliver afklaret omkring sine muligheder, får lavet en langsigtet plan, eller får redskaberne til at påbegynde en relevant uddannelse eller lande et kompetencesvarende job. Projektet starter op for anden gang i løbet af foråret 2017.

ROCHE MENTOR PROGRAM 

Målgruppen for dette projekt er højtuddannede borgere med asylstatus, såsom flygtninge, der er job- eller uddannelsessøgende, bosat forholdsvis tæt på Roches site i Hvidovre, og som har brug for en mentor til at guide og støtte dem i deres jobsøgning

Projektet er et virksomhedssamarbejde mellem Erhvervsmentorkorpset og Roche, som finansierer, at 5 af deres medarbejder bliver frivillige mentorer for 5 flygtninge. Erhvervsmentorkorpset står både for at rekruttere mentees, udvælge de tilmeldte mentorer fra Roche, som vi vurderer kan give det bedst mulige match mellem mentee og mentor. Matchene bliver lavet så branchespecifikt som muligt. Mentorforløbet varer i 6 måneder, hvor mentor og mentee mødes 1-2 gange om måneden, som udgangspunkt på mentors arbejdsplads. Succeskriteriet er, at mentee via sparring og rådgivning fra sin mentor bliver afklaret omkring sine muligheder, får lavet en langsigtet plan, eller får redskaberne til at påbegynde en relevant uddannelse eller lande et kompetencesvarende job.

Kontakt

Ønsker du mere information omkring vores mentorprojekter for højtuddannede flygtninge, så er du velkommen til at kontakte os.

Hér er Erhvervsmentorkorpset

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.