Mentorindsatsen 'Bryd Unges Ledighed!

Mentorindsatsen 'Bryd Unges Ledighed' hjælper udsatte unge fra 15 til 30 år med at blive afklaret i forhold til valg af uddannelse og/eller job.

Mentorerne er erfarne medarbejdere fra erhvervslivet og kan hjælpe de unge med ansøgninger og CV, med generel afklaring og de kan dele ud af deres viden om en specifik branche og deres netværk. Således får de unge støtte til, sammen med UU, sagsbehandlere og samarbejdspartnere, at identificere deres styrker og ønsker i relation til uddannelse og job.
Mentor og mentee mødes som udgangspunkt tre timer om måneden i tre måneder og tilpasser løbende tidsforbruget efter behov.

MÅLGRUPPEN AF UNGE

Målgruppen er unge mellem 15 og 30 år, som af forskellige grunde ikke er kommet videre i job eller uddannelse efter folkeskolen. Det kan fx være unge med uafsluttede ungdomsuddannelser eller unge, der har brug for hjælp til at finde praktik eller læreplads. Vi kan også rumme unge med psykiske og sociale udfordringer, herunder unge med mildere psykiske diagnoser. Det kan også være unge med anden etnisk baggrund end dansk, som grundet deres etnicitet, kultur og manglende dansksprogskundskaber og netværk har svært ved at finde vej ind i uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet eller det kan være unge med en plettet straffeattest.

De unge henvises til os via vores samarbejder med jobcentre, boligsociale helhedsplaner og uddannelsesinstitutioner. I 2020 samarbejder vi som noget nyt med en række FGU-skoler i Københavnsområdet. 

ERHVERVSMENTORERNE - HVEM ER DE?

Vi har ca. 500 frivillige i vores mentorkorps. Korpset afspejler i høj grad de unges ønsker og behov i forhold til at komme i beskæftigelse. Det er det faglige match mellem den unge og erhvervsmentoren, der vægtes højst. Hvis en ung ønsker at møde en mekaniker, så finder vi en mekaniker til ham. Hvis en ung ønsker en frisør, så finder vi en frisør til hende.

99% af erhvervsmentorerne er erhvervsaktive, og en stor andel er ledere. Det skaber en større effekt i et mentorforløb med den unge, da de typisk har et større netværk og stærkere branchekendskab, end det er tilfældet med studerende, ledige og pensionister. Dermed opnås konkrete resultater på kort tid. 

"Vi giver danskerne mulighed for at yde et frivilligt arbejde på vilkår, som hører til en travl hverdag. Og det er nok den væsentligste grund til, at vi kan få mange virksomheder og erhvervsledere på banen," siger Torben Møller-Hansen, direktør i Foreningen Nydansker.

Vores erhvervsmentorer er:
• frivillige og ulønnede
• kommer primært fra den private sektor
• motiveres af at gøre en forskel for de unge
• afsætter i gennemsnit 3 timer om måneden i 3-6 måneder til at hjælpe deres mentees
• er effektive formidlere af branchekendskab og netværk

RESULTATER OG ERFARINGER

En intern undersøgelse viser at 71% af de unge, der matches med en erhvervsmentor, er kommet videre i job, praktik, uddannelse eller har fået en læreplads indenfor 4 måneder.

Mentorordningen har også stor effekt på lang sigt. pdf En landsdækkende undersøgelse fra Als Research (1.17 MB)  viser, at 81% af de unge kommer i en eller anden form for beskæftigelse inden for et år, og 68% er videre i en eller anden form for beskæftigelse minimum et år efter, de har afsluttet deres mentorforløb. 

Læs mere i hæftet 'Mentorskab i praksis. Cases fra virksomheder og frivillige i mentornetværket Bryd unges ledighed NU!'

ER DU INTERESSERET I AT HØRE MERE OM MENTORINDSATSEN FOR UNGE?

'Bryd unges ledighed NU!' samarbejder med kommuner, boligsociale helhedsplaner og uddannelsesinstitutioner om at hjælpe eller fastholde unge i uddannelse eller arbejde. Hør mere om mulighederne for at etablere en mentorordning i jeres kommune, boligområde eller på jeres uddannelsesinstitution og om Foreningen Nydanskers andre mentorprojekter for unge ved at kontakte projektkonsulent Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.