PIFT - et tilbud til unge kvinder

PIFT er et mentortilbud til unge kvinder i alderen 15-30 år, som har alvorlige udfordringer i hverdagslivet og ikke formår at starte eller fastholde uddannelse eller komme i beskæftigelse.

 

De unge kvinder får tilbud om at mødes med en frivillig mentor ca. 4 timer om måneden i et forløb på 6-12 måneder. Mentor er en fortrolig voksen, og forløbet tilrettelægges med udgangspunkt i den enkelte unge.  

Nøgleord i mentorforløbet:

  • Mentorforløbet er frivilligt, både for mentor og den unge
  • De mødes 4 timer om måneden i 6-12 måneder
  • Mentorforløbet tager udgangspunkt i den unge kvindes ønsker og behov
  • Mentorforløbet har fokus på både det sociale og det faglige

Den unge i fokus

I PIFT hænger det personlige, sociale og faglige uløseligt sammen. Hvis hverdagslivet ikke fungerer, er det svært at mestre de store beslutninger i livet, som eksempelvis uddannelsesvalg. Det kan være vanskeligt at koncentrere sig om at finde sin egen vej i livet i forhold til job og uddannelse, hvis man ikke har nogen at dele sine bekymringer med eller føler sig meget alene i hverdagen.

PIFT sætter derfor psykisk trivsel ligeså højt som tilknytning til uddannelse- og arbejdsliv, idet dette ikke kan skilles ad.  

Mentorene arbejder ud fra en positiv og anerkendende tilgang til den unge. Den unge kvindes ønsker og behov er derfor i fokus i mentorforløbet. Mentorrelationen bygger på tid, tillid og tryghed - det tager tid at opbygge tillid til et nyt menneske i sit liv. Derfor er der også fokus på, at de små skridt tæller. 

Hvilken forskel gør en frivillig mentor i PIFT? 

En frivillig mentor kan bidrage med nye perspektiver på de unge kvinders liv og give støtte til udfordringer, som kan være svære for kvinderne at håndtere alene. De frivillige mentorer kan således være en medvirkende årsag til, at de unge kvinder får fornyet håb og tro på fremtiden, og kan således være med til at bane vejen for en ny start. Ditte Lundqvist Wagner, projektkoordinator på PIFT udtaler: 

"Vores erfaring er, at frivillige mentorforløb er en vellykket metode til at hjælpe udsatte unge på rette vej. Den frivillige relation med én, der kommer udefra, kan være med til at rykke de unge i positiv retning. Vi klæder mentorerne på til opgaven, så de er rustet til at understøtte pigerne i at få en bedre hverdag. Og det er her, mentorernes motivation ligger: At gøre en forskel for et andet menneske” 

Historien bag PIFT 

PIFT er udsprunget af et samarbejde mellem Foreningen Nydansker og KVINFO. Pilotprojektfasen blev finansieret af VELUX FONDEN fra september 2015 - december 2016. Nu samarbejder PIFT med en række kommuner på Sjælland. 

Læs mere om PIFT på www.pift.nu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.