Foreningen Nydansker lancerer Guide til strategisk skalering. Guiden er et redskab til jer, der ønsker inspiration og vejledning i den strategiske udvikling af bæredygtige sociale indsatser. Sammen med en række bidragsydere, præsenterer vi jer for praktiske erfaringer, kritiske spørgsmål og konkrete redskaber, der kan fremme forankring og potentialer for skalering.
Ubevidst diskrimination på en virksomhed kan bl.a. betyde, at man ikke får rekrutteret den bedste kandidat til et job. Københavns Kommune iværksætter derfor en virksomhedsrettet indsats, der skal fremme etnisk mangfoldighed på det københavnske arbejdsmarked. EN BY AF TALENTER skal inspirere til at se det potentiale og de kompetencer, som københavnere med minoritetsbaggrund har.
Foreningen Nydansker og DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom lancerer nu et nyt projekt, som skal sikre et bedre match mellem unge med flugterfaringer og arbejdsmarkedet. Projektet har modtaget støtte fra Tuborgfondet.
”Det betyder rigtig meget. Jeg har været rigtig taknemmelig for at der har været en, der har gidet at hjælpe, for det har min mentor i den grad. Udover at have fået en plads på NEXT som jeg gerne ville, så har jeg også fået mega meget forståelse for film og TV” (Joel, 21 år)
”Jeg føler egentlig, at mit liv giver mere mening, fordi jeg har fundet den hjælp, jeg havde brug for som en vejleder og lærer ikke har kunnet give mig. Det betyder meget for mig at have en mentor. Det har givet mig lysten til at skulle i gang med en uddannelse.” (Signe, 20 år)
Siden januar 2020 har Bryd Unges Ledighed matchet 134 elever fra fem forskellige FGU-institutioner med en frivillig erhvervsmentor. Erhvervsmentorerne guider de unge videre i job eller uddannelse med udgangspunkt i deres fremtidsdrømme og individuelle behov.
Foreningen Nydansker har med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond hjulpet flygtninge, der læser på danske universiteter, i relevante studiejob. Resultatet for den enkelte flygtning er større selvtillid, bedre forståelse for det danske arbejdsmarked og de første relevante erfaringer på CV’et – hvilket stiller dem bedre i forhold til at skabe sig en karriere i Danmark. Også virksomhederne, der har ansat de studerende, oplever projektet som udbytterigt, da de får adgang til talentfulde og motiverede studerende, som de måske ikke ville have lagt mærke til i første omgang.
En analyse fra Videncenter for Integration viser tydeligt, at coronakrisen allerede har betydet en markant højere ledighed for ikke-vestlige indvandrere og efterkommere. Erfaringer fra finanskrisen indikerer, at ledigheden også oftere er langvarig for disse grupper. Opkvalificering og uddannelse er løsningen, siger Foreningen Nydanskers nye konstituerede direktør.
Vær med, når Foreningen Nydansker sætter fokus på de mange succeshistorier fra kvinder med etnisk minoritetsbaggrund på det danske arbejdsmarked - fremhæv en kvindelig medarbejder fra jeres arbejdsplads!
Foreningen Nydansker har under coronanedlukningen fortsat vores arbejde hjemmefra, og er blevet positivt overraskede over, at vi har kunnet fortsætte alle vores indsatser og samarbejder fra hver vores hjemmekontor. Og vi er superimponerede over at alle vores frivillige har vist endnu større engagement end før – og 52 nye frivillige er kommet til.
Foreningen Nydansker har i otte år samarbejdet med Københavns Kommune om integrationsprogrammet Copenhagen Host Program. En ny evaluering af programmet viser, at indsatsen i høj grad har forbedret nytilkomnes muligheder for at lande et kompetencesvarende job og styrket tilhørsforholdet til Danmark.
Efter 21 år på posten stopper Torben Møller-Hansen som direktør for Foreningen Nydansker den 29. maj. Samtidig konstitueres Jes Vissing Tiedemann, tidligere seniorkonsulent i Foreningen Nydansker, som ny direktør.
Alle medlemsvirksomheder inviteres til at deltage i Foreningen Nydanskers ordinære generalforsamling. Det foregår tirsdag den 26. maj 2020, kl. 16.00
På grund af coronasituationen afholdes generalforsamlingen denne gang som online videokonference via Microsoft Teams. Tilmelding sker ved at sende navn og mailadresse til sekretær Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Derefter fremsendes link til videokonference.
Frem til april 2021 samarbejder Foreningen Nydansker med tre lokale partnere fra henholdsvis Faaborg, Greve og København om at fremme 60 udsatte etniske minoritetskvinders deltagelse og inklusion i lokale frivillige fællesskaber. Samarbejdet går under navnet ’Q – et frivilligt fællesskab for etniske minoritetskvinder’.
Foreningen Nydansker er netop nu nomineret til hele to priser, der sætter fokus på betydningen af at rejse et frivilligt engagement og fællesskab om indsatser, der skaber positiv forandring i samfundet. Det gælder ’Tag Ansvar-Prisen 2019’ og ’Årets Fantastiske Fællesskab 2019’.
IBM giver universitetsstuderende med flygtningebaggrund en unik mulighed for at komme ind på det danske arbejdsmarked og få relevant arbejdserfaring på CV’et. Det åbner muligheder for at skabe en karriere i Danmark og er samtidig god business for IBM.
Vil du vide mere om virksomhedstilpassede rekrutteringsforløb for flygtninge og indvandrere? Og hvordan virksomheder kan bruge integration af ledige nydanskere som et led i en CSR- og rekrutteringsstrategi? Så kom til inspirationsseminar den 21.okt.
Ny arbejdskraft til BC Hospitality Group og nye muligheder for flygtninge og familiesammenførte, der ellers har haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er resultatet af en ukonventionel og skræddersyet indsats i projektet ’Sammen om virksomhedsrettet integration’.
Fastholdelse af internationale medarbejdere er en vigtig dagsorden for mange danske virksomheder. En vigtig brik heri er medfølgende ægtefæller og deres mulighed for at falde godt til og forfølge deres karriereveje. For virksomheder i Region Hovedstaden er der særlig hjælp at hente i form af et gratis og erhvervsrettet mentortilbud til medfølgende ægtefæller i det såkaldte ’Copenhagen Career Program’.
”Flygtninge, der har været i beskæftigelse i Danmark i to år, kan få mulighed for at blive, mens de er i beskæftigelse,” lyder det i aftalepapiret fra den nye regering. Foreningen Nydansker har foråret igennem arbejdet for, at den nye regering anerkender, at dansk erhvervsliv ikke kan erstatte den arbejdskraftressource, som udenlandsk arbejdskraft udgør - herunder også flygtninge. Hent det nye aftalepapir her