”Det var en drøm, der gik i opfyldelse”

Syriske Rania Al Dairi er en af de flygtninge, som har deltaget i Novo Nordisk’ mentor- og praktikprogrammer. Her fortæller hun med egne ord om sine oplevelser og udbytte af forløbet. Beretningen er venligst udlånt af Novo Nordisk og blev oprindeligt trykt i virksomhedens personaleblad ’People’ i marts i år. Rania er siden da blevet ansat i Novo Nordisk som Clinical Trial Administrator.  

Tekst: Rania Al Dairi. Foto: Thorkild Jensen

Det første bekendtskab, jeg stiftede med Novo Nordisk, var, da jeg blev en del af mentorprogrammet – og hvor fik jeg bare meget ud af de seks måneder, forløbet varede.

Min mentors ekspertise og personlige engagement betød, at jeg fik vigtig feedback i forhold til kommunikation og menneskelige relationer, men også i forhold til, hvad der skal til for at udvikle sig fagligt inden for en organisation.

Vi talte om, hvordan jeg kunne tilegne mig specifikke kompetencer, der er relevante for mine personlige mål, mens jeg samtidig fik indsigt i dansk arbejdskultur og de uskrevne regler, der kan være afgørende for at få succes.

I praktik hos Novo Nordisk

Da de seks måneder var gået, var jeg så heldig at få en praktikplads hos Novo Nordisk. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, for jeg har altid ønsket at arbejde for en virksomhed, der virkelig interesserer sig for mennesker.

I september begyndte en spændende proces med at få mere erfaring gennem arbejdet i den afdeling, som hedder Study Programmes, Global Medical Affairs. Her mærkede jeg, hvordan jeg allerede fra den første dag blev betragtet som en del af holdet, og hvordan jeg som alle andre fik rigtige og meningsfulde opgaver. Det har gjort, at jeg hele tiden lærte noget og udviklede mig fagligt. I de fire måneder, der gik, lærte jeg mere om det administrative område, som er det, jeg gerne vil beskæftige mig med i fremtiden. Lidt efter lidt blev jeg inddraget i flere opgaver, og jeg arbejdede hårdt på at skabe gode resultater.

Jeg har helt bestemt fået en bedre fornemmelse for mine egne kompetencer, mens jeg har været i praktik, men arbejdet er alligevel kun en lille del af det, der gjorde mit praktikophold til noget særligt. Alle, jeg mødte, hjalp mig med at opbygge selvtillid og erfaring, og de gjorde det ikke af pligt, men fordi de virkelig interesserer sig for mig. Deres engagement i arbejdet og kollegerne er noget, jeg aldrig glemmer.

Vejen mod et ’rigtigt’ job

Jeg var overbevist om, at praktikopholdet hos Novo Nordisk kunne give mig en del af den erfaring, jeg manglede, og derfor udnyttede jeg muligheden for at komme til at arbejde med rigtige opgaver og lære så meget, som jeg overhovedet kan. Jeg sørgede især for at holde fokus på de områder, hvor jeg kan udvide mine kompetencer, ligesom jeg tager aktivt del i arbejdsfællesskabet.

Det var min største drøm at finde et ’rigtigt’ job hos Novo Nordisk, for jeg ville meget gerne blive her.

En stor tak og nogle gode råd

Novo Nordisk har lige sat gang i nye mentor- og praktikprogrammer. Det glæder mig, og jeg vil takke alle dem, der støtter programmerne. I gør en stor forskel.

Jeg vil også gerne sende et budskab til dem, der nu skal begynde på programmerne: Vær opmærksom på, hvad I vil, og sæt jer nogle konkrete mål. Stil spørgsmål, og sørg for at møde andre mennesker og dermed udvide netværket. Husk, at I kommer langt med en positiv og proaktiv tilgang til tingene. Lær en masse – og ikke mindst: nyd det.

Rania Al Dairi stammer oprindeligt fra Syrien og kom efter et ophold i Dubai til Danmark i juli 2014. Rania har en bachelorgrad i engelsk litteratur og har tidligere arbejdet som projektkoordinator. Da Ranias praktikforløb sluttede i december, blev hun forlænget frem til marts 2017. 1. maj 2017 startede hun i et længere barselsvikariat som Clinical Trial Administrator i Novo Nordisk.

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.