Event og guide inspirerer til programmer for flygtninge

Mange interesserede deltagere var mødt op til arrangementet i Bagsværd. Her bydes de velkommen af Public Affairs Officer, Daniel Ernst, fra Den Amerikanske Ambassade.

Novo Nordisk var i slutningen af april værter for en workshop om praktik- og mentorprogrammer for flygtninge. Deltagerne fik inspiration til at starte programmer op i egne virksomheder og blev præsenteret for en praktisk og overskuelig how-to-guide til at iværksætte sådanne indsatser skridt for skridt. 

Foto: Pamela Juhl

Virksomheder ønsker at bidrage til flygtninges integration på det danske arbejdsmarked. Det blev bekræftet den 25. april 2017 til eventet Make Business Matter: Refugee Mentoring & Internship Workshop, hvor virksomheder kom for at høre, hvordan man starter et mentor- eller praktikprogram for flygtninge op i egen virksomhed. Foreningen Nydansker, Den Amerikanske Ambassade og AmCham Denmark har taget initiativet til at udbrede erfaringerne og inspirere flere virksomheder til at gøre en forskel for flygtninge i Danmark.

how-to-guide til mentorprogrammer

I den forbindelse har Foreningen Nydansker i samarbejde med AmCham Denmark og Den Amerikanske Ambassade udarbejdet en how-to-guide til, hvordan man skridt for skridt opstarter og kører et mentorprogram i egen virksomhed. Guiden indeholder et overskueligt design for opbygningen af et mentorprogram samt gode råd og anbefalinger baseret på Foreningen Nydanskers erfaringer med programmerne hos IBM, Novo Nordisk og Roche.

Hent guiden her:
pdf Guide: Mentoring Program for Highly Skilled Refugees (4 MB)

Positive erfaringer med mentorprogrammer

Workshoppen bestod af et inspirationsoplæg af Nordic Sales Leader hos LinkedIn i Sverige, Jean Hedayat, samt erfaringsoplæg fra Novo Nordisk, IBM og Roche, som alle har gode erfaringer med flygtningeprogrammer. De tre virksomheder har i samarbejde med Foreningen Nydansker tilrettelagt mentor- og praktikprogrammer, så de passer til hver deres behov. Det handler ikke om at ansætte flygtninge i sin virksomhed, men om at involvere sine medarbejdere som mentorer eller tilbyde en tidsafgrænset praktikplads, og dermed give flygtningene bedre muligheder på det danske arbejdsmarked. Sanne Urbak Rasmussen, CSR Manager hos IBM, fortæller om deres indsats: 

”I den første runde af IBM’s mentorprogram med 25 flygtninge, er 7 kommet i ordinært arbejde og 10 har styrket deres tilknytning til det danske arbejdsmarked gennem deltidsjob, studiejob, praktik eller læreplads, og er i gang med en aktiv udviklingsproces. Når vi taler om 'nytte', er det også vigtigt at se på alle de andre effekter, der opstår. IBM'erne, der har været mentorer, har alle personligt meldt tilbage, at de fik så meget mere tilbage end de havde forventet. Det er erfaringer, som de trækker med sig ind i virksomheden, men absolut også tager med sig personligt.”

- fortæller Sanne Urbak Rasmussen, CSR Manager hos IBM

Inspiration til nye initiativer

Arrangementet byggede videre på launch-eventet The Refugee Mentoring Program, som blev afholdt i august sidste år hos den tidligere amerikanske ambassadør, Rufus Gifford. Her fortalte Novo Nordisk og IBM om deres oplevelser med mentorprogrammer for flygtninge. Målet med workshoppen her i april var at gå mere i detaljer med, hvordan man konkret kan starte et mentor- eller praktikprogram op i egen virksomhed og hvilke overvejelser man skal gøre sig. De mange oplæg blev understøttet af en ny lavpraktisk guide til skridt-for-skridt at planlægge og iværksætte et mentorprogram, som deltagerne kunne tage med hjem.  

Både oplæg og guide blev vel modtaget af de deltagende virksomhedsrepræsentanter. Manager i Regulatory Affairs hos Phillip Morris, Charlie Stjerneklar, var meget tilfreds med de inputs, som han tog med hjem fra arrangementet: 

”For Philip Morris er det afgørende at kunne bidrage til samfundet. At opstarte et mentorforløb vil både have en positiv effekt for de flygtninge der deltager, men vi tror på, at også de deltagende medarbejdere vil få meget ud af forløbet. Arrangementet den 25. april gjorde det klart for os, hvilke skridt der skal til, for at vi kan sætte et mentorprogram igang hos os. Og samtidig understregede dagen vigtigheden af det arbejde, som de virksomheder, der allerede er startet, og Foreningen Nydansker gør.”

- Manager i Regulatory Affairs hos Phillip Morris, Charlie Stjerneklar

Foreningen Nydansker arbejder lige nu på endnu en how-to-guide, som viser vejen til at etablere et praktik-program for flygtninge. Det er Den Amerikanske Ambassade der har finansieret begge guider. Vi forventer at lancerer how-to-guiden til praktikprogrammer i efteråret 2017. 

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.