Hoteldirektør ser potentiale i ledige unge

Der er stor opbakning fra erhvervslivet, når lokale unge skal hjælpes ud på arbejdsmarkedet. Mange virksomheder bidrager på forskellig vis til mentorinitiativet ’Bryd Unges Ledighed NU!’. Et eksempel på dette er Comwell Hotel i Køge, der i februar lagde hus til en bootcamp for ledige, udsatte unge. Det gav værdi for både hotellet og de unge.

De unge som ’Bryd Unges Ledighed NU!’ henvender sig til, har næsten ingen eller slet ingen kontakt til erhvervslivet. For disse unge har det stor betydning, at en virksomhed byder dem indenfor, og at de får mulighed for at møde erhvervsledere til faglig sparring. For Chren Vilander Thomsen, direktør for Comwell Hotel i Køge, er det en naturlig måde at hjælpe på. 

”Det giver hotellet, Comwell og mig personligt en glæde at give en lille smule og så se, hvor meget det egentlig betyder,” siger Chren Vilander Thomsen.

Han oplever også, at afholdelsen af arrangementet skaber værdi blandt de ansatte i Comwell Hotel Køge Strand: 

”Det betyder noget for de ansatte, at vi viser medmenneskelighed. Vi giver et signal til vores hus, at det er i orden, at vi ikke er perfekte. Vi viser i vores hotel, at vi kan løse noget sammen. Vi hjælper hinanden. Det skal man gøre i det omfang, man kan.”  

Jobmuligheder til de unge

Til bootcampen på Comwell Hotel Køge Strand deltog 32 unge og 10 erhvervsmentorer. Bootcampens formål var at klæde de deltagende unge på til at gå til ”rigtige” jobsamtaler og få hjælp til at danne netværk. En evaluering viste efterfølgende, at 30 af de unge ville anbefale bootcampen til andre unge, og 14 unge var interesserede i at få en erhvervsmentor til at blive hjulpet videre. Chren Vilander Thomsen mener desuden, at bootcampen har et stort potentiale for de unge og påpeger, at det i sidste ende kan munde ud i rigtige jobtilbud:

”Det kunne jo faktisk være, at der kom nogle medarbejdere ud af det – ikke nødvendigvis hos os – men måske hos nogle andre virksomheder, ” siger Chren Vilander Thomsen, som løbende har unge mennesker i praktik på sit hotel.  

Projektleder i Bryd Unges Ledighed NU!, Cathrine Klokkedal er enig i dette og har flere eksempler på, hvordan bootcampen konkret har hjulpet unge videre:

”Vi kan se, at den sparring og de værktøjer, de unge får med sig fra dagen, skaber konkrete resultater efterfølgende. Flere unge er kommet enten i fritidsjobs, læreplads eller uddannelse som følge af boot campen. Jeg husker særligt en af deltagerne, som blev så inspireret af en netværksøvelse, hvor hun skulle kontakte potentielle arbejdsgivere over telefonen. Efterfølgende brugte hun øvelsen i sit eget netværk, som resulterede i en elevplads som bogholder,” fortæller Cathrine Klokkedal. 

En varm anbefaling til andre virksomheder

Udover at lægge lokaler til bootcampen, engagerer Comwell Hotel i Køge sig også konkret i erhvervsmentorordningen Bryd Unges Ledighed NU! Chren Vilander Thomsen er netop blevet matchet med en lokal ung og skal i løbet af de næste tre måneder dele ud af sit branchekendskab og netværk i håbet om at hjælpe den unge videre. Det gør han, da han gerne vil være med til at bidrage til samfundet og opfordrer andre virksomheder til at gøre det samme, da det skaber værdi på flere niveauer: 

”Jeg vil helt klart anbefale andre virksomheder at bidrage til indsatsen. Jeg mener, at alle, der har ressourcerne til det, er forpligtede til at hjælpe. Vi i Comwell har skabt nogle trygge rammer for unge, og det har været med til at få dem tilbage på sporet. Vi er med til at gøre til en forskel, og det er vigtigt for os,” siger Chren Vilander Thomsen. 

Vil jeres virksomhed gøre en indsats for udsatte unge? 

I løbet af året afholder ’Bryd Unges Ledighed NU!’ 5-10 arrangementer for ledige unge i hele landet og søger derfor løbende nye virksomheder, som har lyst til at lægge lokaler til rådighed, så de unge kan forberede sig til arbejdsmarkedet.

”Vi giver virksomhederne en måde at yde en frivillig indsats for en dag. Så kan de altid vælge at gøre mere, hvis de har tid og lyst til det,” siger projektleder, Cathrine Klokkedal og opfordrer virksomheder til at tage kontakt for at høre mere. 

Formålet med arrangementer som bootcamps er, at de unge skal lære at skabe succesfuld kontakt til virksomheder. Aktiviteterne spænder bredt og kan indeholde træning i jobsamtaler, netværksdannelse og præsentationsteknik. Ved nogle arrangementer er de unge blevet vist rundt på virksomheden og har talt med lærlinge, elever og ledere. Dette kan efterfølgende hjælpe de unge til at finde en praktik- eller læreplads, fritidsjob, arbejde eller vælge uddannelse. 

Kontakt projektleder, Cathrine Klokkedal på telefon: 3338 6209 - eller besøg vores hjemmeside: erhvervsmentor.dk

 

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.