Byd en flygtning velkommen på din arbejdsplads

Der er gode råd at hente, hvis du overvejer, hvordan din virksomhed kan bidrage til integration af flygtninge. En ny guide præsenterer konkrete eksempler på CSR-modeller, som gør det muligt for din virksomhed at tage højtuddannede flygtninge ind i et praktikforløb eller i en studenterstilling og sikre en god velkomst.


’Welcoming highly skilled refugees to your work place – a hands-on guide’
lyder titlen på en ny guide udviklet af Foreningen Nydansker med støtte fra den Amerikanske Ambassade og AmCham Denmark. Den bygger på erfaringer fra studiejob- og praktikprogrammer for mere end 50 flygtninge gennemført i samarbejde med Novo Nordisk, Ørsted, Roche og Danish Institute for Study Abroad (DIS).

Hvordan fungerer det i praksis?

Foreningen Nydansker tilbyder CSR-programmer, der muliggør, at du som virksomhed kan byde flygtninge velkommen på arbejdspladsen i en afgrænset periode – fx i et praktikforløb eller i en deltidsstilling. Formålet er at bane vejen til det danske arbejdsmarked ved at hjælpe flygtninge med at opnå øget kendskab til dansk arbejdsmarkedskultur, forbedre sprogkundskaber, øge selvværd, udbygge professionelt netværk og få relevant erfaring på CV’et.


Foreningen Nydansker rekrutterer, screener og matcher flygtninge med relevant baggrund, klæder flygtninge og involverede medarbejdere på til forløbet samt følger op undervejs for at sikre et succesfuldt forløb for alle parter. Programmet sponsoreres af virksomheden.

Positive erfaringer i virksomheder

Hos de deltagende virksomheder har de oplevet et stort engagement fra de involverede medarbejdere. Hos Novo Nordisk vurderer 100 % af afdelingslederne, at det har været deres tid og indsats værd at have en flygtning i praktikforløb.

“The refugee internship program helps refugees get closer to the labor market, which is in line with Novo Nordisk’s focus on Social Responsibility. Our employees are proud to be part of this initiative and it strengthens our diversity mindset. It is a win-win situation,” fortæller Henriette Lundkvist Ipsen, Program Manager hos Novo Nordisk.

Samtidig vurderer 89 % af flygtningene, at praktikforløbet har været gavnligt for deres fremtidige karrieremuligheder i Danmark.  

“My internship has been a fantastic journey and I feel very privileged to work with such an amazing team. I have improved my language skills and build up my professional network. But most importantly, I have learned to effectively manage my time at work,” lyder det fra Mohammad Naseer Anees, der er en af deltagerne hos Novo Nordisk.


Mød syriske Rola i denne video, og hør fx hvordan hendes praktikforløb hos Ørsted har gjort en forskel for både Rola og de involverede medarbejdere.

Invitation til workshop om CSR-programmer

Den 12. april 2018 inviterer Ørsted, Foreningen Nydansker, AmCham Denmark og den Amerikanske Ambassade til en workshop om CSR-programmer, der bidrager til arbejdsmarkedsintegrationen af højtuddannede flygtninge. Den Amerikanske ambassadør, Carla Sands, vil byde velkommen til interesserede virksomheder, som ønsker at få inspiration til at starte et CSR-program, der gør en forskel.


Til eventen vil den nye guide blive præsenteret, og der vil være mulighed for at møde nogle af de involverede flygtninge og repræsentanter fra virksomhederne, høre mere om deres erfaringer, samt drøfte muligheder for at starte et lignende program hos din virksomhed.  

Se invitationen og tilmeld dig her.


Guiden e
r en opfølgning på Foreningen Nydanskers tidligere udgivelse, ’Mentoring Program for Highly Skilled Refugees – A Hands-on Guide', der også er udviklet med støtte fra den Amerikanske Ambassade og AmCham Denmark.

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.