CSR-engagement og rekrutterings-strategi går hånd i hånd hos IBM
IBM giver universitetsstuderende med flygtningebaggrund en unik mulighed for at komme ind på det danske arbejdsmarked og få relevant arbejdserfaring på CV’et. Det åbner muligheder for at skabe en karriere i Danmark og er samtidig god business for IBM.
I samarbejde med Foreningen Nydansker har IBM foreløbigt ansat fire studerende med flygtningebaggrund i studenterstillinger. Det sker i kraft af et program, hvor virksomheder ansætter flygtninge under uddannelse i et relevant studiejob i 6 måneder. Ifølge CSR direktør hos IBM, Sanne Urbak, er der flere gode grunde til, at virksomheden har valgt at engagere sig i indsatsen:
”Først og fremmest giver det flygtningene en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet og er en enestående mulighed i forhold til deres arbejdsmæssige fremtid. Vi kan som virksomhed bidrage her, og derfor vælger vi at gøre det. Det er samtidig strategisk i forhold til vores rekruttering i IBM. De unge mennesker læser en 'IBM-relevant' uddannelse og det er vores drøm, at de ender med at blive IBM studentermedarbejdere på helt almindelige vilkår, siden IBM Graduates og måske som nye unge 'professionals' på sigt.”
Sund fornuft og god forretning
Indsatsen lægger sig også i fint i forlængelse af IBM strategiske profil med fokus på mangfoldighed og inklusion.
”IBM er det, vi selv kalder ’equal opportunity employer', som udover at være sund fornuft og etisk korrekt, også er helt nødvendig for, at vi som virksomhed kan fortsætte med at være innovativ og relevant i dag og fremover. Vi er en globaliseret og multikulturel virksomhed og derfor er det relevant, at vi også i Danmark møder og samarbejder på tværs af baggrunde og kulturer. På den måde får vi en bredere indsigt og forståelse af vores markeder, og vi bliver trænet i multikulturel ledelse og samarbejde. Der bliver simpelthen lidt højere til loftet og horisonten bliver bredere – så det er ’good for business’ også,” lyder det fra Sanne Urbak.
”Jeg vil spille en rolle på det danske arbejdsmarked”
Iman Abughoula er en af de fire flygtninge, der for nyligt er blevet ansat hos IBM. Hun er drevet af et mål om at færdiggøre sine studier i statistik for derefter at finde et arbejde og spille en afgørende rolle på det danske arbejdsmarked. I videoen her kan du møde Iman:
Videoen er udviklet i regi af Foreningen Nydanskers projekt ’Refugee Ambassadors’, som er støttet af den amerikanske ambassade. Læs mere på LinkedIn-siden her.
Er din virksomhed interesseret i et samarbejde?
Fællesnævneren for mange studerende med flygtningebaggrund er, at de er veluddannede, men ofte er det netværket, der halter. Den udfordring, kan virksomheder hjælpe med at overkomme via ’Student Job Program for Refugees’. Foreningen Nydansker rekrutterer relevante profiler målrettet de virksomheder, der er involveret i programmet og klæder alle parter bedst muligt på til forløbet.
”Mange virksomheder kigger mod udlandet, når de skal rekruttere kvalificeret arbejdskraft eller flytter afdelinger ud af landet. Men måske skal virksomhederne blive bedre til at gribe de ressourcer, som allerede er herhjemme, og nydanskere kunne blive en del af løsningen. Vi kan bestemt anbefale at 'gå den extra mil' og mobilisere de tilgængelige kompetencer,” lyder opfordringen fra CSR direktør Sanne Urbak fra IBM.
Er din virksomhed interesseret i at høre mere om mulighederne for at ansætte en flygtning i en studenterstilling, så kontakt gerne Mette Fog Skriver, seniorkonsulent i Foreningen Nydansker.
Indsatsen ’Student Job Program for Refugees’ er udviklet med støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond