Joel fik indblik i filmbranchen og kom godt i gang med uddannelse

”Det betyder rigtig meget. Jeg har været rigtig taknemmelig for at der har været en, der har gidet at hjælpe, for det har min mentor i den grad. Udover at have fået en plads på NEXT som jeg gerne ville, så har jeg også fået mega meget forståelse for film og TV” (Joel, 21 år)

Et andet eksempel på et erhvervsmentorforløb i Bryd Unges Ledighed, er forløbet mellem FGU-eleven Joel og erhvervsmentor Peter. Joel ønskede en erhvervsmentor, der kunne hjælpe ham med branchekendskab, netværk og hjælp til ansøgninger og CV i filmbranchen, da hans mål var at søge ind på Film- og tv-produktionsuddannelsen på NEXT. Han blev matchet med Peter, der er CEO på Beofilm. På trods af, at erhvervsmentorordningen hedder 4 timer om måneden, valgte Joel og Peter frivilligt at mødes flere timer i starten, da Peter ville have Joel med på et filmsæt. Således skred processen hurtigere frem end normalt, og de fik dannet sig en god relation og muligheden for at nå mere på kortere tid.

Da vi foretog første opfølgningssamtale med Joel, påpegede han:

”Det var en hurtig start. Lige hvad jeg havde brug for!” (Joel, 21 år)

Peter gav Joel opgaver til hvert møde undervejs i forløbet, hvor Joel eksempelvis skulle kontakte sin gamle praktikplads og bede om en anbefaling samt bede skolen om en liste over mulige praktikpladser. Efter at have introduceret Joel til filmbranchen og opbygget noget erfaring gennem praktikker, begyndte de at arbejde på ansøgningen til NEXT. Undervejs i forløbet gik Joel videre til en optagelses-samtale på NEXT og derfor begyndte de også at forberede den præsentation Joel skulle bruge til samtalen.

”Han havde et specifikt mål. Overordnet var han klar fra start. Han ville rigtig gerne ind på den uddannelse. VI kiggede også på andre muligheder for ham, men det var det her han ville, så det var jo vores primære opgave.” (Peter, CEO Beofilm)

Peter har således været en stor støtte for Joel, da han i høj grad har hjulpet Joel med at nå sit mål om at starte på film- og tv-produktionsuddannelsen. Peter har bidraget til at sætte nogle delmål for Joel, der har gjort processen mere overskuelig, samtidig med at han har givet ham et indblik i filmbranchen.

”Det betyder rigtig meget. Jeg har været rigtig taknemmelig for, at der har været en, der har gidet at hjælpe, og det har min mentor i den grad. Udover at have fået en plads på NEXT som jeg gerne ville, så har jeg også fået mega meget forståelse for film og TV” (Joel, 21 år)

På nuværende tidspunkt er Joel startet på uddannelsen på NEXT og har fortsat kontakt med Peter, der skal hjælpe ham med at finde en praktikplads til januar.

Billedet viser FGU-elever på FGU Skejby og er således ikke relateret til Joel og hans erhvervsmentor.

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.