København er fuld af uforløst talent

Ubevidst diskrimination på en virksomhed kan bl.a. betyde, at man ikke får rekrutteret den bedste kandidat til et job. Københavns Kommune iværksætter derfor en virksomhedsrettet indsats, der skal fremme etnisk mangfoldighed på det københavnske arbejdsmarked. EN BY AF TALENTER skal inspirere til at se det potentiale og de kompetencer, som københavnere med minoritetsbaggrund har. 

Mange københavnere med minoritetsbaggrund føler sig diskriminerede på arbejdspladsen, og når virksomhederne skal rekruttere medarbejdere, lærlinge og elever.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune vil derfor sammen med Foreningen Nydansker og Als Research gøre op med den ubevidste diskrimination på det københavnske arbejdsmarked.
Indsatsen EN BY AF TALENTER iværksættes som led i Københavns Kommunes integrationshandleplan og tager udgangspunkt i nogle ubalancer på det københavnske arbejdsmarked, som bliver påpeget i en ny undersøgelse ’Ubevidst etnisk diskrimination på det københavnske arbejdsmarked’.

For ved at rekruttere mangfoldigt kan virksomhederne opleve øget innovation og mere vækst, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V):

”Undersøgelsen indikerer, at københavnere med minoritetsetnisk baggrund udgør et uforløst potentiale for københavnske virksomheder. Eksempelvis er der et relativt højt antal ledige ikke-vestlige indvandrere med en kompetencegivende uddannelse, der i udgangspunktet burde matche efterspørgslen på den slags arbejdskraft. Vi ser derfor et stort behov for at bygge bro mellem virksomheder og kandidater med minoritetsetnisk baggrund og ser frem til, at vi gennem EN BY AF TALENTER kan fremhæve mangfoldighedens mange styrker”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Virksomheder inviteres til inspirationsworkshops

I løbet af 2021 vil københavnske virksomheder gennem EN BY AF TALENTER kunne deltage i åbne workshops og læringsforløb, der inspirerer til konkrete mangfoldighedstiltag.

Virksomheder som IBM, Novo Nordisk og BC Hospitality Group har meldt sig som frontløbere, der gerne deler ud af egne succesoplevelser med at forebygge ubevidst diskrimination og fremme mangfoldighed på arbejdspladsen.

En af frontløbervirksomhederne er Jobindex, hvor direktør Kaare Danielsen glæder sig over, at der igen kommer fokus på mangfoldighed:

”For os i Jobindex er mangfoldighed en mærkesag. Vi oplever virkelig, at vores medarbejderes forskellige baggrunde, sproglige kompetencer og perspektiver gør os dygtigere til at udføre vores arbejde. Samtidig ser vi som rekrutteringspartner mange eksempler på, at virksomheder går glip af dygtige talenter, fordi de har snævre ideer om, hvem den ideelle kandidat er. Derfor er vi rigtig glade for, at der i København kommer fokus på, hvordan virksomheder skærper blikket for de mangfoldige kompetencer. Det vil helt sikkert resultere i, at flere talenter kommer godt i gang på arbejdsmarkedet”.

Tilmelding åben nu

De første webinarer løber af stablen i marts og april. Her kan københavnske virksomheder snuse til emnet, lade sig inspirere af frontløbervirksomhederne og høre mere om indsatsen.
Tilmeldingen er åben allerede nu via hjemmesiden www.talentby.dk:

• 24. marts – webinar om mangfoldighed som middel til innovation og forretningsudvikling
• 7. april – webinar om mangfoldig rekruttering
• 21. april – webinar om mangfoldighed som en vej til større medarbejdertrivsel

Vil du vide mere

Er du interesseret i at deltage i EN BY AF TALENTER eller har du spørgsmål til indsatsen, så kontakt direktør Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller seniorkonsulent Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.