Kulturværter efterlyses

 

Er du interesseret i andre kulturer? Vil du gerne møde folk fra hele verden? Kunne du tænke dig at byde en nytilkommen københavner velkommen? Så læs mere om kulturværtsprogrammet, som Foreningen Nydansker driver i samarbejde med Københavns Kommune.


”Jeg synes, det er vigtigt, at man gør, hvad man kan for at hjælpe folk, som gerne vil gøre en indsats for at lære den danske kultur og sørge for, at det er nemt at falde til i Danmark. Jeg synes, det er en rigtig god mulighed for at vise, at vi er et gæstfrit land,”  
lyder det fra en af de frivillige, der tager del i kulturværtsprogrammet.

Formålet med programmet er at hjælpe nytilkomne internationale borgere med at falde godt til og føle sig velkomne i København. I videoklippet her kan du få et indblik i nogle af de kulturværtsforløb, der allerede er godt i gang:


Foreningen Nydansker søger netop nu nye kulturværter, som har lyst til at vise folk fra forskellige verdensdele til rette i deres nye hjemby, København. Som kulturvært kan du vise byen frem, fortælle om dansk kultur, og sammen kan I opleve København på ny. Det kan være, at I tager en tur på kanalrundfart, spiller bold i Søndermarken eller opdager en lækker cafe på Nørrebro.

Det eneste det kræver at blive kulturvært er, at du kender til København og byens muligheder, at du taler flydende dansk og synes det kunne være spændende at møde et nyt menneske.

Det praktiske

Hvis du melder dig som kulturvært, finder vi en nytilkommet borger, som du bliver ”matchet” med. Vores nye borgere er som regel mellem 20 og 40 år gamle og kommer fra hele verden. Vi matcher ud fra interesser, sprog og alder, og hvis du har nogle særlige ønsker. Vi tager selvfølgelig også hensyn til, hvornår du bedst har tid til at være kulturvært.

Når du er blevet matchet mødes I 1-2 gange om måneden i 6 måneder.

Er det noget for dig?

Du kan tilmelde dig ved at udfylde et profilskema her. Vil du vide mere, er du også velkommen til at kontakte: Tanja Christiansen på +45 3338 6215 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.