• Her er du:
  • Nyheder
  • Nye veje til job - virksomheder og unge med flygtningebaggrund mødes

Nye veje til job - virksomheder og unge med flygtningebaggrund mødes

Foreningen Nydansker og DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom lancerer nu et nyt projekt, som skal sikre et bedre match mellem unge med flugterfaringer og arbejdsmarkedet. Projektet har modtaget støtte fra Tuborgfondet.

Unge, der er flygtet til Danmark, møder mange barrierer, når de forsøger at finde et job, som matcher deres kompetencer og interesser. Det medfører store tab for både den enkelte, arbejdsmarkedet og samfundet. Derfor skal projektet Nye veje til job bygge bro mellem virksomheder og unge med flygtningebaggrund. Direktør i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, Natasha Al-Hariri udtaler om projektet:

”Vi er utroligt glade for, at Tuborgfondet vil støtte vores arbejde med at styrke de unges muligheder for at komme i de jobs, som de drømmer om. Vi ved, at de har gåpåmodet og kompetencerne – og vi ved, at erhvervslivet vil nyde godt af deres arbejdskraft. Vi glæder os til arbejdet med de unge såvel som virksomhederne!” 

Nye veje til job skal særligt fokusere på jobsøgningsprocessen og udviklingen af den enkeltes netværk – to elementer, som både de unge selv og undersøgelser peger på, er afgørende for at komme i job. Målet er at klæde de unge bedre på til jobsøgning gennem øget viden, konkrete redskaber og udvidet netværk. Dertil vil projektet arbejde for, at danske virksomheder får øjnene op for potentialet i unge med flugterfaringer og får mulighed for at komme i kontakt med kompetente, unge kandidater. Sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello udtaler: 

"Vi skal have alle unge med, når vi skal udvikle fremtidens erhvervsliv. Tuborgfondet støtter unge med idéer og mod på at skabe forandring, og det gælder naturligvis også unge med flygtningebaggrund. Derfor er det vigtigt at unge, som har været på flugt, bliver mødt af mennesker, der tror på deres evner og lyst til at bidrage til samfundet.”

UDVIKLING GENNEM WORKSHOPS OG JOBBAZAR

Projektets hovedaktiviteter vil bestå af to workshop-forløb i fire forskellige kommuner på Sjælland. Derudover afsluttes projektet med en fælles jobbazar, som er projektets største begivenhed. Her mødes de deltagende unge og virksomheder og bruger den viden og de redskaber, de har tilegnet sig i løbet af projektets forløb.

Jobbazaren skal sikre den konstruktive kommunikation mellem de unge og virksomhederne og give de jobsøgende unge mulighed for at møde virksomheder med relevante stillinger. Direktør i Foreningen Nydansker, Jes Vissing Tiedemann, udtaler: 

”I Foreningen Nydansker oplever vi i høj grad, at virksomhederne har lyst til at bidrage og gøre det danske arbejdsmarked mere mangfoldigt. Men det kan være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, hvis man ikke har erfaringer med jobsøgning i en dansk kontekst, erfaringer fra fritids- eller studiejob eller netværk inden for de brancher, man ønsker job indenfor. Det er disse erfaringer, vi håber initiativet kan være med til at give unge med flugterfaringer, så de får de samme muligheder som deres jævnaldrende for at komme godt i gang på det danske arbejdsmarked.”

VIL DU VÆRE MED?

Vi søger både virksomheder og erhvervsmentorer til projektet.
• Som erhvervsmentor kan du bidrage ved at deltage i to job-workshops i én af de fire deltagende kommuner: Roskilde Kommune, Holbæk Kommune, Hillerød Kommune eller Frederiksberg Kommune. Workshops forventes afholdt i februar og marts 2021
• Som virksomhed kan I bidrage ved at deltage i den store, afsluttende job-bazar, der forventes afholdt i april.

Hvis du eller din virksomhed er interesseret i at høre mere om projektet eller at deltage, kan I kontakte Louise Rosenthal Jensen på tlf.: 2594 4897 og mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.