Ørsted hjælper internationale jobsøgende i arbejde


Energiselskabet Ørsted er en af frontløbervirksomhederne, når det gælder hjælp til internationale jobsøgende. Virksomheden har i samarbejde med Foreningen Nydansker blandt andet drevet et praktikprogram, hvor talentfulde flygtninge kan bruge deres kompetencer på virksomheden, samtidig med at de bliver hjulpet videre i livet i Danmark.


"Vi vil gerne tage et medansvar for vores samfund. Herudover er vi altid på udkig efter talentfulde mennesker, uanset hvor vi måtte finde dem. Det var derfor naturligt, at vi gik sammen med Foreningen Nydansker og lavede et praktikforløb for en lille gruppe flygtninge. Det er et lille bidrag til samfundet, men det har en stor indvirkning på de mennesker, der har været involveret,”
siger Anders Vikkelsø, Senior Vice President i enheden Grid Operations, Distribution & Customer Solutions hos Ørsted.


Praktikprogrammerne hjælper blandt andet flygtningene til at se deres kompetencer i en dansk kontekst.

”Hermed generobrer de håbet om, at det nok skal lykkes dem at få en karriere i Danmark,” siger Trine Lundgaard Hoffmann, seniorkonsulent hos Foreningen Nydansker.

 ”Det håb er afgørende for, at de bliver produktive og stolte medborgere i samfundet. Samtidig giver programmet virksomhedens medarbejdere mulighed for at lære nyt om sig selv og hinanden. For os i Foreningen Nydansker er det optimalt, når vi sammen med virksomheder som Ørsted skaber initiativer, der gavner bredt.”

Mentorer får vigtige værktøjer

Hos Ørsted har de hele 57 mentorer, som stiller deres tid og kapacitet til rådighed, så internationale jobsøgende kan få hul på det danske jobmarked og samfund. De bliver alle klædt på til opgaven af Foreningen Nydansker.

”Vi har længe samarbejdet med Foreningen Nydansker, som står for at bygge bro mellem virksomheder og internationale jobsøgende. Det gør foreningen blandt andet ved at hjælpe vores 57 mentorer med træningssessioner i, hvordan man coacher og agerer mentor. Hvad angår flygtninge, som er en særligt udsat gruppe, har mentorerne fået de bedste værktøjer til at hjælpe dem med kompetenceudvikling og integration,” siger Hanne Blume, Senior Vice President for People & Development.

En af dem, der har indgået i praktikprogrammet hos Ørsted er Rola. Mød Rola og hør om hendes oplevelser i praktikprogrammet i denne video:

Flere virksomheder på banen

Ørsted har bidraget med sine erfaringer til en ny guide: ’Welcoming highly skilled refugees to your work place – a hands-on guide’. Den skal give flere virksomheder mulighed for at ruste sig til at starte lignende initiativer.

Guiden kan bruges som inspiration til virksomheder, der overvejer at engagere sig i nye CSR-projekter. Helt konkret giver den et bud på, hvordan virksomhedens medarbejdere kan gøre en forskel for højtuddannede flygtninge.

”Vores samarbejde med Foreningen Nydansker viser, at det er et håndgribeligt initiativ, som vil give virksomhederne en større og mere mangfoldig ressource. Vi håber, at det vil få flere virksomheder til at samarbejde med foreningen i fremtiden,” slutter Anders Vikkelsø fra Ørsted.


Er din arbejdsplads interesseret i lignende initiativer, er du velkommen til at kontakte Trine Lundgaard Hoffmann fra Foreningen Nydansker.

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.