Er du interesseret i andre kulturer? Vil du gerne møde folk fra hele verden? Kunne du tænke dig at byde en nytilkommen københavner velkommen? Så læs mere om kulturværtsprogrammet, som Foreningen Nydansker driver i samarbejde med Københavns Kommune.
Energiselskabet Ørsted er en af frontløbervirksomhederne, når det gælder hjælp til internationale jobsøgende. Virksomheden har i samarbejde med Foreningen Nydansker blandt andet drevet et praktikprogram, hvor talentfulde flygtninge kan bruge deres kompetencer på virksomheden, samtidig med at de bliver hjulpet videre i livet i Danmark.
Hvor stor værdi skaber det for samfundet, når en virksomhed ansætter en langtidsledig eller en flygtning? Med værktøjet ’Den Sociale Beregner’ kan din virksomhed på en simpel måde beregne samfundsværdien af jeres sociale ansvar. Hør om erfaringerne med at sætte tal på indsatsen hos De Forenede Dampvaskerier.
Møder med borgere, medarbejdere og kolleger med en anden kulturel baggrund end dansk kan give anledning til misforståelser og uklarheder. Det kan betyde dårligere opgaveløsning, men også samarbejdsvanskeligheder og i værste fald konflikter. Foreningen Nydansker tilbyder kurser, hvor medarbejdere lærer om kulturmøder og får konkrete værktøjer til at fremme et godt samarbejde og gøre mangfoldigheden til en styrke.
En ny mentorindsats under navnet ’Erhvervsvenner’ skal styrke unges overgang til uddannelse og job. Faxe Kommune er som den første klar til at gøre brug af ordningen, der bliver varetaget af Foreningen Nydansker. Frivillige mentorer med overskud, engagement, stabilitet og en vis robusthed er nøglen til at skabe resultater.
Det er en gevinst for den kommunale økonomi, hvis flygtninge og familiesammenførte hurtigt finder beskæftigelse i stedet for at modtage offentlig forsørgelse. Foreningen Nydansker har et målrettet bud på, hvordan kommuner via en IGU-indsats kan løfte flygtningekvinder væk fra integrationsydelse og opnå en besparelse på cirka 90.000 kr. per borger.
Der er gode råd at hente, hvis du overvejer, hvordan din virksomhed kan bidrage til integration af flygtninge. En ny guide præsenterer konkrete eksempler på CSR-modeller, som gør det muligt for din virksomhed at tage højtuddannede flygtninge ind i et praktikforløb eller i en studenterstilling og sikre en god velkomst.
Foreningen Nydansker har over 100 private og offentlige medlemsvirksomheder. Men hvad er det, et medlemsskab af Foreningen Nydansker kan bidrage til? Det har en række af foreningens medlemmer sat ord på i nyt videoklip. Nøgleord er ’samfundsmæssigt ansvar’ og ’resultatorienterede partnerskaber’.
En ny ’Højtidskalender’ er klar til at sætte fokus på ikke blot de kristne, men en mangfoldighed af højtider i 2018. Kalenderen skal samtidig sætte skub i debatten om kulturmøder og uskrevne regler på danske arbejdspladser.
Hvad er det egentlig, en mentorordning som ’Bryd unges ledighed NU!’ kan bidrage med? Hvordan er det helt konkret, at virksomheder og frivillige i mentornetværket kan være med til at gøre en forskel? Det har vi samlet en række inspirerende og rørende eksempler på i hæftet ’Mentorskab i praksis’.
Internationale studerende er en værdifuld ressource. For at understøtte at flere bliver i Danmark efter endt uddannelse, leverer Foreningen Nydansker mentorer til ’Greater Copenhagen Career Program’. Det har givet bonus: 73% af de færdiguddannede, der har deltaget i første programforløb, er endt i job i Danmark.
Torsdag formiddag den 28. September åbner Europcar på gammel kongevej i København dørene op for en gruppe af udsatte ledige unge for at give dem et unikt indblik i virksomheden. Målet er at inspirere de unge til de mange jobmuligheder, der eksisterer i en stor international virksomhed, og at uddannelsesvejen ikke behøver at være lang for at få et spændende job.
Succesfuld integration kan opnås gennem gensidige relationer mellem gamle og nye borgere i lokalsamfundet. Derfor er BL – Danmarks Almene Boliger og Foreningen Nydansker gået sammen om app’en ’Velkommen’, som opfordrer beboere og ansatte i de almene boligområder til at tage godt imod nyankomne flygtninge.
På ’Integrationsjob.dk’ kan virksomheder gratis slå en IGU-stilling op eller søge direkte efter personer, der ønsker at påbegynde et IGU-forløb. Jobportalen er udviklet af Jobindex og er et eksempel på, hvordan erhvervslivet byder ind med konkrete løsninger til integrationsindsatsen.
Hos Lederne har de ansat en IGU-elev. Sara er flygtning fra Afghanistan, og gennem IGU-stillingen hos Lederne gør hun sig erfaringer med det danske arbejdsmarked, forbedrer sine danskkundskaber og får opkvalificerende voksenundervisning. Drømmen er at blive jurist.
Novo Nordisk var i slutningen af april værter for en workshop om praktik- og mentorprogrammer for flygtninge. Deltagerne fik inspiration til at starte programmer op i egne virksomheder og blev præsenteret for en praktisk og overskuelig how-to-guide til at iværksætte sådanne indsatser skridt for skridt.
Syriske Rania Al Dairi er en af de flygtninge, som har deltaget i Novo Nordisk’ mentor- og praktikprogrammer. Her fortæller hun med egne ord om sine oplevelser og udbytte af forløbet. Beretningen er venligst udlånt af Novo Nordisk og blev oprindeligt trykt i virksomhedens personaleblad ’People’ i marts i år. Rania er siden da blevet ansat i Novo Nordisk som Clinical Trial Administrator.
Novo Nordisk arbejder sammen med Foreningen Nydansker for at hjælpe højtuddannede flygtninge tættere på job i Danmark. Det gør de gennem to konkrete projekter: Novo Nordisk Refugee Mentoring Programme og Novo Nordisk Refugee Internship Programme. Fælles for projekterne er en vision om, at de skal skabe de bedste muligheder for, at de involverede flygtninge får fodfæste på arbejdsmarkedet.
Foreningen Nydansker inviterer arbejdsgivere, kolleger og mentorer til IGU-elever til at deltage i et netværk, hvor vi kan dele erfaringer med IGU-ordningen og med at have en kollega, som har flygtningebaggrund.
I januar fik Det danske charter for mangfoldighed besøg af Det finske charter for mangfoldighed. Det blev til to dage med inspiration og gensidig erfaringsudveksling bl.a. hos IBM og ISS, der er blandt de førende danske virksomheder på mangfoldighedsområdet.