Student Job Program for Refugees

Internationale studerende er en værdifuld ressource i dansk erhvervsliv. Heriblandt er også studerende med flygtningebaggrund, og for at øge deres chancer for at etablere en karrierevej i Danmark, har Foreningen Nydansker søsat et nyt initiativ med fokus på at få flere i studiejob i en række større danske virksomheder.

Selvom kvalifikationerne er på plads, gælder det for mange universitetsstuderende med flygtningebaggrund, at de ikke har et professionelt netværk i Danmark. Derfor har de ofte sværere ved at finde relevante studiejobs eller praktikpladser, og deres kendskab til det danske arbejdsmarked og jobsøgning i dansk sammenhæng, er også væsentligt mindre end deres etnisk danske medstuderendes.

På den baggrund har Foreningen Nydansker, med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, søsat  initiativet ’Student Job Program for Refugees’, som tilbyder studerende med flygtningebaggrund en vej ind på det danske arbejdsmarked via fagligt relevante studiejobs i danske virksomheder. Målet er i løbet af de kommende måneder, at få 20 studerende med flygtningebaggrund i studiejobs og med en kontrakt af seks måneders varighed.
 
Via et studiejob får de studerende, allerede under uddannelsen, en større tilknytning til og indsigt i det danske arbejdsmarked. Hermed kan de langt tidligere opnå kompetencer, som på den lange bane kan betyde forskellen mellem faglig relevant beskæftigelse og offentlig forsørgelse.

Åbne døre hos danske virksomheder gør en forskel

I Foreningen Nydansker viser erfaringer fra tidligere CSR-indsatser rettet mod højtuddannede flygtninge, at det danske arbejdsmarked kan være noget af en jungle, når man er helt ny i Danmark, men at konkrete indgange til danske virksomheder ofte gør en stor forskel.

”Mange drømmer om at fortsætte den karriere, de har startet i deres hjemland inden flugten til Danmark. Men de mangler netværk, der kan give adgang til den arbejdserfaring, der er så vigtig at opnå, inden studielivet slutter. Vi ved fra tidligere indsatser, hvor mere end 200 flygtninge allerede har nydt godt af danske virksomheders goodwill, at det virkelig rykker, når de bliver eksponeret for danske virksomheders imødekommenhed og en åben dør,”  siger fra Trine Lundgaard Hoffmann, seniorkonsulent i Foreningen Nydansker.

Et oplagt bud på en CSR-indsats

Flere virksomheder har allerede vist interesse for at bidrage til at åbne dørene til det danske arbejdsmarked  og ser det som en oplagt mulighed for at etablere en CSR indsats, hvor man som virksomhed kan påtage sig socialt ansvar. Eksempelvis har Rambøll som den første partnervirksomhed meldt sig under fanerne til at etablere et eller flere af de studiejobs, indsatsen er centreret omkring.

”Det her program åbner op for CSR-samarbejder med virksomheder, der sammen med deres medarbejdere vil tage et aktivt ansvar, gøre en forskel og skabe positive resultater i samfundet. Oven i hatten får medarbejdere styrket en række personlige og professionelle færdigheder, og indsatsen giver et boost til sammenholdet og sammenhængskraften i virksomheden,”  lyder det fra Trine Lundgaard.

Er din virksomhed interesseret i at bidrage til ’Student Job Program for Refugees’, så kontakt gerne Mette Fog Skriver, seniorkonsulent i Foreningen Nydansker.

Du kan læse mere om initiativet her.

 

Tilmelding til nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.