Mentorkurser

Hvis jeres virksomhed ønsker at støtte nye medarbejdere i den første tid på arbejdspladsen, kan Foreningen Nydansker vejlede jer i opstarten af en intern mentorordning eller uddanne nøglemedarbejdere til at agere mentor for eksempelvis en flygtning, som I har i praktik. 

Mentor kan hjælpe den nye medarbejder med at lære arbejdspladsen og kollegerne at kende, introducere arbejdsgange og normer eller noget helt tredje. 

På mentorkurset bliver de kommende mentorer introduceret til målgruppen, og hvordan de kortlægger mentees udfordringer og lægger en plan for mentorforholdet. Desuden vil kursusdeltagerne blive introduceret til de forskellige mentorroller og opgaver, hvor der er fokus på, hvordan mentor sammen med mentee kan sætte mål og delmål, der inspirerer og motiverer. I den forbindelse trænes også samtaleteknikker og positiv kommunikation, kulturforståelse og uskrevne regler.

Gennem kurset bliver deltagerne således godt klædt på til rollen som mentor og går hjem med konkrete værktøjer, som han eller hun kan bruge til at hjælpe mentee. Det kan fx være:

    • 'Tjekliste til god modtagelse'
    • 'Kultur på arbejdspladsen'
    • 'Mentoraftale og spilleregler'
    • 'Sproghjælp'

Vil i vide mere?

Hvis jeres arbejdsplads ønsker at høre mere om mentorkurser, priser m.m., er du velkommen til at kontakte direktør Jes Vissing Tiedemann. Vi skræddersyer et kursus til jer, og priser bliver derfor efter aftale.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.