August: Sandra - Indkøber og produktionsplanlægger i Soco System

Sandra er en 32-årig kvinde, som brænder for at have kontakt til mange mennesker og planlægge og skabe struktur, hvilket hun får lov til i sit arbejde som indkøber og produktionsplanlægger i SOCO System: ”Det, jeg laver, er rigtig spændende. Jeg kan bare rigtig godt lide planlægning og strukturer og at få det hele til at gå op. Og så det der med at have kontakt til en masse forskellige mennesker. Vi har kontakt til produktion in house og til salgsafdelingen og projektafdelingen, og jeg kan rigtig godt lide, at der er en masse kontakt på kryds og tværs. Det er spændende, synes jeg”.

I 1992 kom Sandra til Denmark med sin familie. De var flygtninge fra Eksjugoslavien, og hendes barndom har derfor ikke været præget af den samme struktur, som Sandra sætter stor pris på i arbejdslivet: ”Jeg kan da godt huske, at det var lidt rodet i en periode, fordi vi boede i flygtningelejr i 3 år, så det er en lidt anderledes barndom, jeg har haft, end når mange af mine andre veninder snakker om dengang i børnehaven”. Derudover flyttede Sandra og familien også en del rundt i Eksjugoslavien på grund af krigen, inden de flygtede til Danmark.

Sandra og hendes familie flyttede fra asylcentret til Brøndby, hvor Sandra startede i 1. klasse. I folkeskolen oplevede Sandra, at hendes baggrund og følelsen af at være anderledes fyldte meget:

Jeg har altid været lidt anderledes, og jeg syntes, det var lidt svært i folkeskolen, hvor jeg oplevede, at der var ret meget racisme. Vi var en gruppe af piger fra forskellige steder i verden. En fra Irak, en fra Iran, mig fra Eksjugoslavien og en fra Marokko, og vi blev drillet meget, fordi vi var udenlandske. Så jeg er altid blevet gjort opmærksom på, at der er et eller andet ved mig, der er anderledes, og så tror jeg bare med årene, at det er gået over til noget trods, hvor jeg har tænkt: ’Ja, jeg er anderledes, og jeg gider heller ikke at være ligesom jer’. Så det har fyldt meget, det der med, at jeg har en anden baggrund

 

Efter folkeskolen fortsatte Sandra på gymnasiet og derefter på CBS, hvor det, at hun havde en anden baggrund, ikke længere fyldte på samme måde. Alligevel er det noget, Sandra altid selv har holdt fast i:"Der er en del af mig, der altid vil holde fast i, at jeg er fra Eksjugoslavien. Det fylder meget, der er nogle ting i mentaliteten også, og også bare sådan noget som maden. Der er mange ting, der har sat præg på mig".

Som barn havde Sandra mange forskellige drømme om, hvad hun gerne ville arbejde med som voksen. ”I starten ville jeg rigtig gerne være advokat. Jeg tror måske, det var dengang, man nok var begyndt at se nogle af de der film med advokater, så var de altid så seje, ikke? Og så tror jeg, det gik over til noget designer. Jeg har altid været glad for tøj og mode og sådan noget”.

Drømmene ændrede sig dog med tiden, og efter gymnasiet startede Sandra på farmacistudiet, men hun fandt hurtigt ud af, at det slet ikke var noget for hende. Hun droppede derfor ud og holdt i stedet et sabbatår: "Mine forældre har altid gået meget op i uddannelse - og gerne lange uddannelser - men vi måtte selvfølgelig selv bestemme. Jeg holdt så et sabbatår efter gymnasiet, og det var ikke lige noget, der lå i planerne for mine forældre, men det havde jeg bare brug for, for lige at finde ud af, hvad jeg ville".

Sabbatåret gik med arbejde og rejser, og Sandra fandt frem til, at erhvervsøkonomi og psykologi på CBS kombinerede hendes interesser. ”Det var meget spændende, og så ændrede interesserne sig så i løbet af de tre år, så på kandidaten læste jeg Supply Chain Management, som var sådan lidt mere håndgribeligt. Så der er nok en mening med det hele, også at jeg holdt sabbatår - så endte jeg jo der, hvor jeg skulle være”.

Da Sandra blev færdiguddannet i 2014, fik hun med det samme job i SOCO System, som er en virksomhed, der laver udstyr og maskiner til håndtering og pakning. Her arbejder Sandra som indkøber og produktionsplanlægger, hvor hun håndterer ordrer og sørger for, at alle varerne når ud til kunderne på det rette tidspunkt. Sandra oplever stadig, at hun bliver udfordret i sit arbejde. Hun får lov til mange forskellige ting og er selv med til at forme arbejdet. Desuden sidder Sandra som formand i personaleforeningen.

Jeg synes, det er spændende, at der er mulighed for selv at sætte sit præg på virksomheden, og jeg har en chef, der giver mulighed for dette. Jeg har et rigtig godt samarbejde med min chef, og hun støtter rigtig meget op om de ideer, jeg har. Jeg har også nogle rigtig gode kolleger - og selvfølgelig er jobbet i sig selv også spændende, men man tilbringer bare så meget tid på sin arbejdsplads, så det er vigtigt, at man har nogle gode kolleger, som man kan sparre med og tale med om ting, der fylder i ens liv

 

Sandra er mor til to og bor i Vallensbæk med sine to børn og sin forlovede. For Sandra er tiden med familien prioriteret højt, og det er vigtigt for hende med en god balance mellem arbejdsliv og familieliv: ”Der er mange, der har taget den der retning med masser af timer på et arbejde, og så er der nogen, der finder et fuldtidsjob og så prioriterer tiden med familien. Og jeg tror, jeg er en af dem, jeg har fundet ud af, at tiden med familien er dyrebar. Selvfølgelig har jeg ambitioner for, hvor jeg vil hen, og jeg vil rigtig meget på arbejdet, men min familie bliver prioriteret højest”.

 At finde en god balance mellem arbejdsliv og familieliv skinner også klart igennem i forhold til Sandras forståelse af succes:

Jeg har følt mig succesfuld, når tingene lykkes, og når jeg kan se, at det arbejde, jeg lægger i noget, det lykkes i sidste ende – og også når jeg lykkes med at få leveret tingene til tiden. Men succes generelt er for mig forbundet med glæde. At man er glad i sit arbejdsliv, men også at man finder en god balance mellem arbejde og det private, og at man er glad i det, man laver

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.