Februar: Gulle - Ledertrainee COOP

Gulle er en ung ambitiøs kvinde, som brænder for de karriere- og udviklingsmuligheder, hun har inden for Coop: “Jeg synes, det er så fed en branche, det her, hvor man hele tiden kan rykke videre. Når jeg så hører om en ny spændende stilling, bliver jeg sulten efter den, men lige nu er mit store mål at blive souschef, og derefter vil jeg begynde at arbejde mig opad. Jeg vil også gerne være uddeler på et tidspunkt, og der er ikke så mange kvindelige uddelere, så det vil jeg gerne være med til at ændre på. Måske arbejde på Coops hovedkontor på et tidspunkt - eller i HR. Men målet lige nu er at blive souschef.

Gulle er 21 år og er født og opvokset i Pakistan. Hun kom til Danmark i 2009, da hun var 10 år gammel, gennem familiesammenføring til hendes far, der havde boet i Danmark i mange årPakistan gik jeg på en international skole, og det var en fordel for mig, da jeg kom til Danmark, for så havde jeg ikke så svært ved at lære sproget”. Selvom det for Gulle personligt ikke har været en stor udfordring at komme til Danmark fra Pakistan, mindes hun alligevel at have lt sig lidt anderledes i begyndelsen: “Da jeg kom over i en almindelig 5. klasse efter at have gået i en modtageklasse, så blev jeg set som hende, der ikke kan tale dansk så godt som de andre, men så fik jeg jo vist, at det kunne jeg godt.” Og lært sproget, dét har Gulle i en sådan grad, at man skulle tro, hun var født og opvokset i Danmark, hvilket hun også ofte får at vide. 

Efter sin studentereksamen fra Frederiksberg Gymnasium i 2019 begyndte Gulle at arbejde fuldtid i SuperBrugsen, hvor hun har arbejdet siden 2016SuperBrugsen oplevede Gulle, at det var plads til udvikling og nye udfordringer. Hun startede som ungarbejder, blev senere rykket til kassen og dernæst ud på gulvet, hvorefter hun som fuldtidsansat blev tilbudt at starte på uddannelse som leder-trainee:


Jeg synes, det er en super fed uddannelse og en super god mulighed for mig. Jeg troede jo, da jeg gik på gymnasium, at jeg skulle ud og være læge eller sygeplejerske, men siden jeg blev ansat her 2016, har jeg fået større og større interesse inden for butikken - jeg vidste bare ikke rigtig, hvordan jeg skulle gå den vej, indtil jeg blev tilbudt stillingen af min uddeler.

Som ledertrainee bliver Gulle klædt på til at blive salgsleder i Coops butikker. Vi bliver undervist i selve butikken og konceptet Coop, så vi får alt at vide om Coop, fremtiden i Coop, vores muligheder i Coop, får indblik i butikker, hvordan butikker bliver opbygget, hvordan man arbejder i forskellige situationer, og hvordan man bliver en god leder. Uddannelsen er en to-årig erhvervsuddannelse bygget op omkring otte skoleophold i Odense på Tietgen, samt to akademiske fag i ledelse og praktikforløb. 

Som salgsleder får Gulle ansvaret for en afdeling i butikken, men for Gulle er uddannelsen også et springbræt til en højere stilling:  

Mit mål er at blive souschef, men det kræver lidt erfaring, så det er ikke noget, jeg vil hoppe ud i, lige når jeg bliver færdig. Jeg vil gerne være salgsleder i butikken et par år, før jeg så træder ind i højere stillinger. Som souschef får man ansvar for mange ting, blandt andet ungarbejdere. Og så er man meget tæt på ens uddeler, og man har et generelt overblik over butikken. 

Gulle oplever i høj grad, at arbejdsmiljøet i butikken er præget af gensidig respekt og anerkendelse blandt kollegerne, hvilket er noget af det, der gør, at Gulle fik lyst til en fremtid i butikken: “Jeg synes, det er den fedeste arbejdsplads! Jeg har et ret tæt forhold til mine kolleger, og der er respekt for alle, uanset hvilken stilling, man har - ens arbejde bliver altid anerkendt.” 

Samtidig har Gulle oplevet, at der i Coop også har været plads til personlig udvikling. Som person har hun altid været en smule stille og tilbageholdende, hvilket har været en udfordring i forhold til at påtage sig lederrollen, men hun er blevet hjulpet meget af sin uddeler og souschef. Derudover har et skoleophold på uddannelsen, hvor eleverne skulle på ‘udviklingsrejse’ i naturen i tre dage, udviklet hende meget som person og givet hende lederegenskaber. Vi havde ikke vores mobil på os, vi måtte ikke være i kontakt med nogen, og vi vidste ikke, hvor mange timers søvn vi ville få. Så vi var hele tiden udfordrede på forskellige ting. Vi skulle i hold på 5-6 personer skiftes til at være leder for gruppen, og det hjalp mig rigtig meget i forhold til min udvikling jeg turde at være den, jeg er, og jeg lærte at sige fra og til.”  For Gulle kan succesoplevelser både være små og store:

Succes er jo mange ting – f.eks. bare dét, at man har haft en god dag på sin arbejdsplads. Det er også succes, når man har gjort dét, man skulle, og dagen har været god, og man har fået lavet alle sine opgaver. Dét med at gøre folk glade og få anerkendelse for sit arbejde, det er også succes for mig. Og det, at jeg på et tidspunkt når mit mål som souschef, dét bliver en succes for mig.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.