Januar: Mona - Salgschef i Jobindex

Mona har sin hverdag i Jobindex’ lyse kontorer i Valby. Her har hun en hjørneplads i et åbent kontorlandskab, hvorfra hun er synlig og tilgængelig for hele sit team. Når Mona fortæller om sit team og sin lederstil, stråler hun, og man er ikke et sekund i tvivl om, at hun brænder for at arbejde med mennesker og at skabe en fantastisk arbejdsplads for teamet. Det er vigtigt for hende, at kollegerne i hendes team hele tiden udvikler sig fagligt og trives: ”Jeg plejer altid at sige til dem, at det her det skal være Danmarks fedeste arbejdsplads for dem – det skal jeg nok sørge for.”

 Mona er 38 år og salgschef hos Jobindex. Hun er født i Libanon og har palæstinensisk baggrund: ”Jeg kom til Danmark, da jeg var seks år gammel, og jeg startede i en børnehaveklasse uden at kunne et ord dansk – og det lærer man så rigtigt hurtigt, når man ikke har noget valg,” fortæller Mona og griner, som hun gør ofte. I sin tidlige ungdom drømte hun om at blive børnelæge: ”For mig var det en oprigtig lyst til at arbejde med mennesker og gøre en forskel”. Hun havde en drøm om at starte et børnehjem i Afrika og hjælpe mennesker i nød, hvilket på mange måder bundede i, at hun selv prøvede at leve i krig og utryghed de seks år, hun boede i Libanon: ”Jeg ved godt, hvordan det er, når man ikke har noget, jeg ved godt, hvordan det er, når man ikke lever trygt og roligt, og jeg tror, det har påvirket mig meget i forhold til, hvad jeg selv havde lyst til at bidrage med i verden, og hvad jeg har lyst til at bidrage med til andre mennesker. Ikke nødvendigvis i Afrika på et børnehjem som læge, men også i mit job. Vi skal bidrage med noget til hinanden og gøre noget godt for hinanden”.

Mona holdt fast i passionen for at arbejde med mennesker, også selvom hun ikke endte som læge. Hun mener selv, at hendes baggrund har været med til at forme den person, hun er – også i rollen som leder:

Jeg går enormt meget op i rummelighed, at alle mennesker rummer hinanden – og det er ikke baseret på, hvor man kommer fra, men bare i det hele taget, at vi er forskellige, og det ved de også i afdelingen, at jeg dyrker rigtigt, rigtigt meget. Jeg går meget op i, at der er plads til alle, og at alle kan være med, og at man respekterer hinanden og behandler hinanden ordentligt. Vi er mennesker, der skal være her sammen, så lad os få det bedste ud af dét, bogstaveligt talt – det dyrker jeg på daglig basis.

 

Generelt har Monas uddannelses- og karrierevej båret præg af hendes store gå-på-mod og enorme drive til hele tiden at dygtiggøre sig og opnå nye mål: ”Jeg har virkelig sat mig for i en meget ung alder, at jeg kunne, hvad jeg ville”. Efter gymnasiet havde Mona et par sabbatår, hvor hun blandt andet fik sine to første børn. Da hun var 23, besluttede hun sig for, at hun ville i gang med at læse, og hun startede på CBS, hvor hun læste en bachelor i Engelsk og Erhvervskommunikation. Hun blev færdig med sin bachelor til tiden, da hun var 26, på trods af, at hun undervejs både havde haft arbejde og fået barn nummer tre. Efterfølgende fik Mona job ved Ofir og Søndagsavisen som telesælger, hvor hun hurtigt steg i graderne og blev forfremmet tre gange inden for fire år. 

Og så blev jeg ringet op af Jobindex, mens jeg var der. Og de spurgte, om jeg ikke havde lyst til at komme forbi og drikke en kop kaffe. Det var jeg meget afvisende over for i starten, for jeg tænkte jo på dem som konkurrenten. Men efter noget god overbevisning, så var jeg indstillet på at komme forbi til en kop kaffe. Det er faktisk lidt sjovt, fordi den kop kaffe endte jo med, at jeg blev ansat som Account Manager i den salgsafdeling, jeg er chef for i dag.

Hos Jobindex har Mona stadig det samme drive: ”Jeg vil helt vildt meget i mit job og kigger hele tiden på, hvad næste step er – ikke kun i forhold til at opnå mere i min karriere, men også hvad der er af muligheder i det job, jeg sidder med, og hvordan jeg kan være rigtig dygtig fagligt til dét, jeg laver.” I løbet af de ni år, Mona har været ansat hos Jobindex, er hun gået fra Account Manager til Senior Account Manager til Account Manager og Supervisor til Teamleder og til i dag at være Salgschef. For tiden nyder Mona at være nået så langt i sin karriere, som hun er, og at der nu er kommet lidt ro på. Alligevel har Mona en drøm om at tage en kandidat i ledelse en dag, men først om nogle år, når hendes børn er lidt ældre. Lige nu vil hun gerne have tid til sine tre børn, der alle er i teenagealderen: ”De er 17, 16 og 14, så jeg er næsten klar til min anden ungdom, inden jeg fylder 40 – dét er jo fantastisk.”

Udover at være fagligt ambitiøs, har Mona en smittende arbejdsglæde: ”Jeg er helt vild med mit team. Jeg synes jo personligt selv, at det er de bedste sælgere i Danmark og den fedeste afdeling, og jeg elsker de mennesker, jeg kommer ind og møder hver dag”. For Mona hænger succes i arbejdslivet netop i høj grad sammen med, at de medarbejdere, hun er ansvarlig for i teamet, trives: 

For det første er det en succes for mig, at de kolleger, jeg har i mit team, trives - og ikke bare gennemsnitligt, men at de virkeligt er helt oppe at ringe, når de kommer på arbejde. Kort og godt; hvis de er glade, så er jeg glad, og hvis de ikke er glade, så er jeg heller ikke glad. Det er jo dét, mit arbejde går ud på. Det går jo ud på, at 14 sælgere er en succes på alle parametre, og hvis de er det, så er jeg jo også en succes.

 For Mona er denne kampagne med til at belyse et vigtigt emne – nemlig at majoriteten af kvinder med en anden baggrund end dansk er en succes: ”Det er jo bare desværre ofte sådan i medierne, at det altid er de dårlige historier, der bliver fremhævet. Nu kender jeg jo rigtig, rigtig mange med anden baggrund end dansk i Danmark, og jeg kender ikke nogen, der laver ballade, jeg kender ikke nogen, der er kriminelle, og jeg kender mange, der har taget en uddannelse og er en succes og kunne være succesens mange ansigter. Det er helt på sin plads, at vi fremhæver alle de gode historier, der er, og at det faktisk ikke er minoriteten, som er en succes, tværtimod! Så det synes jeg virkelig er fantastisk!”

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.