December: Evelyn - Receptionist i BC Hospitality Group

Evelyn er en 35-årig kvinde fra Filippinerne med masser af gå-på-mod. Hun kom til Danmark som au pair i 2008, og to år efter fik hun sit første arbejde ved BC Hospitality Group. ”I 2010 startede jeg som tjener ved ‘møde og events’. Jeg havde en veninde, der arbejdede her, så jeg spurgte hende, om hun ville give mit CV videre, fordi jeg gerne ville arbejde som tjener. Og så ringede de til mig, og den første aften, jeg arbejdede her, var der 500 gæster.”

Selvom Evelyn har erfaring som tjener fra Filippinerne, hvor hun arbejdede i hovedstaden Manila, var det alligevel meget nyt for hende at arbejde som tjener på et stort, fint hotel. Men hun kastede sig ud i det, og det blev starten på en lang karriere hos BC Hospitality Group. ”Det er så dejligt at være her. Jeg ville ikke have været her så længe, hvis ikke jeg kunne lide det. Kollegerne er meget hjælpsomme, og da jeg gik fra min mand, skulle jeg finde et fuldtidsarbejde, for at få permanent opholdstilladelse.” Her oplevede Evelyn, at hendes arbejdsplads var meget hjælpsom, og hun fik vagter på tre forskellige hoteller. I ‘møde og events’-afdelingen, hvor Evelyn havde arbejdet som afløser, var der ikke faste vagter, men hendes daværende chef tilbød hende, at hun kunne blive bartender. 

Han spurgte mig: ’ved du, hvordan man laver drinks?’, og jeg sagde: ’ah, ikke rigtigt, men jeg vil gerne lære det.’

Evelyn fik jobbet som bartender, og udover at hun måtte arbejde fuldtid for at få opholdstilladelse, så var det også vigtigt for hende at tjene penge, så hun kunne få sin datter til Danmark og hjælpe sin familie i Filippinerne. "Jeg har en familie, jeg skal sørge for i Filippinerne, så jeg sendte penge hver måned. Jeg har en lillesøster, og hun tager uddannelse derovre, og det er meget dyrt at betale det. Så jeg arbejdede på tre hoteller. Her på Plaza, på Radisson inde i byen og så på Marriott". Derudover tog Evelyn samtidig ekstra danskundervisning, fordi hun gerne ville forbedre sine danskkundskaber. I dag har Evelyn fået mere ro på, hun er blevet gift med en dansk mand, og sammen har de et barn på 3,5 år. Derudover fik Evelyn i 2017 sin i dag 15-årige datter til Danmark.

For Evelyn er det vigtigt at blive ved med at lære og udvikle sig. Efter mange år ved BC Hospitality Group, hvor Evelyn både har arbejdet som tjener og bartender, fik hun lyst til at prøve noget nyt, og hun er nu i gang med at uddanne sig som receptionist. "Jeg har arbejdet her længe, og jeg vil gerne prøve noget nyt. Og nu har jeg været i gang i et år. Jeg har været i praktik allerede og er i skole nu. Det tager 2,5 år. Normalt tager det 3,5 år, men jeg har fået merit, fordi jeg har erfaring".

Som receptionist oplever Evelyn, at hun har fået et større ansvar. ”Da jeg startede, var der selvfølgelig nogle af mine kolleger, som hjalp mig, men under corona-pandemien, så var jeg lige pludselig alene i receptionen. Så måtte jeg jo lære det hele selv.” Heldigvis er Evelyn lærenem og fortæller med et grin: ”Jeg er blevet meget bedre, og mine kolleger siger også; ’ej, du er blevet god nu Evelyn’. Og jeg siger tak til corona, fordi det er dét, der har hjulpet mig, fordi der har været masser af tid til at lære.” Denne positive indstilling til arbejdet og livet er gennemgående for Evelyn.

Lige siden jeg begyndte at arbejde her, har jeg været meget glad for mine kolleger og haft gode oplevelser med dem. Vi er jo mange fra forskellige kulturer, som arbejder her - ikke bare danskere. Når jeg lærer dem at kende og snakker med dem, bliver jeg glad

 

Evelyn kommer fra en fattig familie i Filippinerne og er ud af en søskendeflok på fem. Hun har meget tidligt i livet været vant til at arbejde hårdt. Som 11-årig måtte hun flytte hjem til en anden familie, som hun skulle arbejde for, og til gengæld ville de betale for, at hun kunne gå i skole.

Jeg gik i skole og hjalp dem, der betalte min skole. Så jeg stod op kl. 4 og gjorde rent i huset og lavede mad til dem, og så bagefter skulle jeg i skole, og når jeg så kom hjem igen, så var det det samme igen

 Når hun tænker tilbage på sine drømme som barn, fortæller hun: ”Min drøm var, at jeg gerne ville være sekretær eller flystewardesse, fordi jeg gerne ville have en fin nederdel og høje hæle på og gå meget fint.” Selvom Evelyn endte et andet sted, er drømmen om et flot arbejdsoutfit og høje hæle blevet til virkelighed. Evelyn drømmer nu om at blive i Danmark, hvor hun og hendes børn har gode muligheder for at få en uddannelse. ”Jeg siger altid, at jeg aldrig vil stoppe med at drømme, for det er jo gratis at drømme, du skal ikke betale for det. Men drøm stort og så kæmp hårdt for det.” Evelyn glæder sig til at arbejde som receptionist, når hun er færdiguddannet, men har også en drøm om at læse videre til serviceøkonom på et senere tidspunkt. Det motiverer hende at lære nye ting og at være en god rollemodel for sine to piger.

Evelyns positivitet og gå-på-mod samt vilje til at arbejde hårdt for at opnå sine drømme skinner også igennem i hendes forståelse af succes. "Succes er for mig at være positiv på arbejdet og være taknemmelig - og også at arbejde hårdt, for hvis ikke du arbejder hårdt, bliver du ikke en succes.” For Evelyn er det en succesoplevelse, når hun har glade gæster, der roser hende, og når gæster på hotellet kan genkende hende fra tidligere besøg. ”Blandt vores gæster er der mange, som kan genkende mig, og jeg er god til at huske navne. Men det er ikke kun mig, der kan huske dem, det er også dem, der kan huske mig. Det er dejligt. Det betyder, at jeg er god til gæsterne.”

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.